Daukšiagirės dvaras trumpam virto teatro scena

Sekmadienio popietę Daukšiagirės dvare įvyko teatro scenos premjera! Knygos teatras kartu su aktore ir režisiere Redita Dominaityte pristatė spektaklį „Altorių šešėliai“. Tai – interaktyvus, žaidimo forma paremtas spektaklis, kurio pagrindas – Vinco Mykolaičio-Putino romano „Altorių šešėly“ trečiosios dalies inscenizacija.
Galime drąsiai tvirtinti, kad šis pasirodymas – tai visiškai nauja teatro forma, nepalikusi nuošalyje nė vieno žiūrovo, nes į spektaklį subtiliai buvo įtrauktas kiekvienas dalyvis. Dviejų valandų trukmės reginys yra audiovizualinio formato, kuriame dalyviai kuria naują, individualią romano „Altorių šešėly“ versiją. Klausydami spektaklio garso įrašo, žiūrovai atliko numatytas teorines ir praktines užduotis, kurios reikalavo ir literatūros bei istorijos žinių patikrinimo, o kartais net ir šokio žingsnelių išmanymo! Daugeliui žiūrovų ši patirtis leido iš naujo susipažinti su lietuvių literatūros klasika, pakeliauti istorijos vingiais.
Autentiško 1887 m. Daukšiagirės dvaro erdvėse spektaklio žiūrovai ne tik susitiko su romano herojais per audiovizualinį konstruktą, tačiau turėjo galimybę ir realiai prisiliesti prie romano autoriui priklausiusios aplinkos, autentiškų daiktų, kvapo ir kitų atmosferą papildančių jutimų. Skaitytojų-žiūrovų iniciatyva vyko diskusijos kūrinio temomis, buvo dalinamasi įspūdžiais bei pastebėjimais, dalyviai ragavo to laikmečio saldėsius.
Spektaklis vyko dvaro rūmų pokylių salėje, žiūrovai vaišinosi „Servantas“ desertais, o renginio pabaigoje turėjo galimybę apžiūrėti dvaro skliautinius rūsius ir padegustuoti tarpukario laikų mėgstamiausią šildantį gėrimą žvakių šviesoje.
Spektaklio režisierė ir aktorė – Redita Dominaitytė.
„Knygos teatras“ su spektakliu „Altorių šešėliai“ į Daukšiagirės dvarą vėl atvyks birželio 9 d.
Daukšiagirės dvaro informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *