Geriausia kultūros darbuotoja – Zita Kuzminskienė

Balandžio 15-ąją, minint Pasaulinę meno ir kultūros dieną, Prienų rajono savivaldybės, kultūros įstaigų bei atviros jaunimo erdvės atstovai Paprienėje esančioje Ąžuolų giraitėje pasodino du ąžuoliukus – šimtmetį pasitinkančios Dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ simbolį. Vėliau prasminga iniciatyva prasidėjęs minėjimas persikėlė į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą (KLC), kur buvo pagerbti savo darbui atsidavę kultūros ir meno darbuotojai.

Kultūros ir meno dieną Prienų r. savivaldybės, kultūros įstaigų ir atviros jaunimo erdvės atstovai pasodino ąžuoliukus, šimtmetį pasitinkančios Dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ simbolį, kviečiantį apmąstyti būtį – nuo gyvybės iki kultūros, istorijos, atminties, tautos išsaugojimo.

Sveikindamas susirinkusiuosius Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas džiaugėsi krašto kultūros darbuotojų nuoširdžiu ir profesionaliu darbu, kurio dėka Prienų vardas skamba visoje Lietuvoje. Šia progra kultūros darbuotojams meras linkėjo išlikti kūrybingiems ir veikliems bei toliau kelti kultūros lygį. Kaip pastebėjo Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, kultūros ir meno srityje dirbantys žmonės dirba būtent tada, kai visi švenčia, todėl R. Šiugždinis susirinkusiesiems linkėjo stiprybės, ambicijų ir svajonių įgyvendinimo, o jų šeimos nariams padėkojo už kantrybę ir supratimą.
Prienų krašte jau tradicija tapo Kultūros ir meno dieną (anksčiau minimą Kultūros dieną) už profesinės veiklos nuopelnus, vadovaujamų meno mėgėjų kolektyvų pasiekimus, indėlį į kultūros politikos įgyvendinimą Prienų rajone, meninės saviraiškos, kultūros tradicijų, pilietinių vertybių puoselėjimą ir

Konkurso „Geriausias kultūros darbuotojas“ nugalėtoja Zita Kuzminskienė kartu su Prienų r. savivaldybės meru A. Vaicekausku (dešinėje) bei Kultūros ir turizmo skyriaus vedėju R. Šiugždiniu.

ugdymą padėkoti labiausiai savo srityje nusipelniusiems darbuotojams bei apdovanoti konkurso „Geriausias kultūros darbuotojas“ nugalėtoją.
Šia proga Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjas, įteikdamas po atminimo dovanėlę, padėkojo Balbieriškio KLC mėgėjų meno kolektyvų vadovui Artūrui Petraškai, Prienų KLC Pakuonio laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatoriui Audriui Gelčiui, Veiverių KLC scenos inžinieriui Valiui Januševičiui bei Prienų globos namų ansamblio „Kvietkelis“ vadovei, Globos namų užimtumo specialistei Valei Gustaitienei.
Mero A. Vaicekausko padėkos ir atminimo dovanos įteiktos Veiverių KLC direktorei Elenai Simonavičienei, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Kašonių bibliotekos bibliotekininkei Danutei Bajorienei, Prienų krašto muziejaus kultūrinių veiklų koordinatorei ir organizatorei Rūtai Levinskienei, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Strielčių bibliotekos bibliotekininkei Daivai Mockevičienei bei Jiezno KLC mėgėjų meno kolektyvų vadovei režisierei Angelei Jaruševičienei.

Mero A. Vaicekausko padėkos ir atminimo dovanos įteiktos: E. Simonavičienei, D. Bajorienei, R. Levinskienei, D. Mockevičienei ir A. Jaruševičienei.

Šventės akcentu tapo iškilminga Geriausio kultūros darbuotojo apdovanojimų ceremonija. Šiemet, komisijos sprendimu, konkurso nugalėtoja tapo Prienų KLC kultūrinių veiklų koordinatorė ir organizatorė Zita Kuzminskienė.
Z. Kuzminskienė koordinuoja ir režisuoja renginius, siekiant įgyvendinti kultūrinius tikslus, telkia organizacija ir bendradarbiaujančių partnerių komandą, inicijuoja ir įgyvendina inovatyvias kultūrinės veiklos idėjas. Kiekvienais metais, pasitelkdama modernias priemones, daug dėmesio skiria tradicinių renginių atnaujinimui.
Jos įgyvendintų iniciatyvų – koncerto „Prieniečiai –Prienams“, rašinio konkursas „Mano Prienai vakar, šiandien, rytoj“, LIVE pokalbių ciklas „SuARTėjimas“ – dėka į kultūrines veiklas aktyviai įtraukiami ne tik po Lietuvą, bet ir po visą pasaulį išsibarstę kraštiečiai. Z. Kuzminskienė suburia rajono jaunuosius atlikėjus, kūrėjus ir jų vadovus dalyvauti įvairiose šventėse, organizuojant renginius, glaudžiai bendradarbiauja su jaunaisiais maltiečiais, skautais, šauliais, bendruomenėmis.

Sveikindamas su švente, R. Šiugždinis padėkas ir atminimo dovanėles įteikė: A. Petraškai, A. Gelčiui, V. Januševičiui ir V. Gustaitienei.

Be viso to, ji pasižymi kaip puiki mentorė jauniems ar darbinę veiklą Kultūros centre pradėjusiems specialistams, nuolat konsultuoja ir teikia profesinę pagalbą komunikacijos specialistams, projektų ir edukacijų vadovams, jaunimo darbuotojams, kuruoja savanorių ar praktiką atliekančių studentų veiklą.
Tai tik nedidelė dalis Z. Kuzminskienės iniciatyvų, nes visus jos nuveiktus darbus ir indėlį į Prienų krašto kultūrinį gyvenimą suminėti tikriausiai būtų sudėtinga. Visgi pati nominantė vien sau nuopelnų neprisiima, nes, gavusi žodį, Z. Kuzminskienė, pirmiausia, dėkojo visai komandai, su kuria ir įgyvendina įvairias iniciatyvas.
Nominantei įteiktas pažymėjimas, vieno vidutinio šalies darbo užmokesčio dydžio piniginis prizas bei Panevėžio stiklo studijos „Glass Remis“ pagaminta stiklo statulėlė.
Gražų ir jaukų renginį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre dar labiau papuošė Romos Ruočkienės vadovaujamas „Žiburio“ gimnazijos choras ir Prienų meno mokyklos mokinės Iglė, Emilija, Miglė, Naida.
Rimantė Jančauskaitė

Autorės ir Dainiaus Jurevičiaus nuotraukos

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *