Patriotinių dainų vakaras Stakliškėse

Penktadienio vakarą Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centre pirmą kartą įvyko patriotinių dainų vakaras.
Nepaprastai šiltą ir jaukų vakarą sukūrė susirinkusieji, kurie savo buvimu, dainomis, žodžiais šį vakarą pripildė pačiomis geriausiomis emocijomis. Susimąstėme, prisiminėme, dainavome, lingavome, jautėme bendrystę. Netradicinė renginio erdvė, kuomet žiūrovus buvo nuspręsta susodinti ratu, tarsi prie stilizuoto laužo, leido sukurti jaukesnę ir artimesnę renginio atmosferą.
Muzikinius pasirodymus atliko:
Marijampolės KC modernaus folkloro grupė BALTI VĖJAI (vad. A. Petraška),
Butrimonių folkloro ansamblis DĖDĖS IR DĖDIENĖS (vad. L. Kalinauskienė),
Jiezno KLC mišrus vokalinis ansamblis JIEZNELĖ (vad. D. Smalskienė),
Stakliškių KLC VYRŲ KVARTETAS (vad. V. Lengvinas).
Prienų rajono vicemerė Jūratė Zailskienė kartu su Prienų rajono savivaldybės kultūros ir turizmo skyriaus vedėju Rimantu Šiugždiniu pasveikino visus susirinkusiuosius, pasidžiaugė nauja iniciatyva ir palinkėjo gyvuoti ilgus metus puoselėjant šį naują renginį. Ji taip pat kolektyvams įteikė Prienų rajono mero Alvydo Vaicekausko padėkas už kūrybingumą, lietuviško žodžio puoselėjimą ir dalyvavimą.
Vicemerė Jūratė Zailskienė Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centrui bei šiam naujam renginiui padovanojo savo sukurto regioninio karo dainos konkurso „Eina garsas“ pavadinimą ir vizualizaciją, kuris paskutinį kartą buvo įgyvendintas 2016 m. Laikome tai didžiuliu įvertinimu, labai džiaugiamės ir pažadame nenuvilti, padidindami renginio apimtį, struktūrą, nešti tą pačią ir dar didesnę žinutę.
Tikimės su šia iniciatyva, šiuo prasmingu renginiu gyvuoti ilgus metus ir pakviesti lankytojus į dar gausesnį patriotinių dainų vakarą nauju pavadinimu „Eina garsas“ kitąmet. Tokie renginiai leidžia mums pabūti kartu, pasinerti į prisiminimus, apmąstymus, nukeliauti į giliausius širdies klodus ir, prisimenant istoriją, sugrįžti su ateities vizija, sunkia, o kartais ir lengva mintimi, kad tapome, esame ir būsime laisvi savo žodžio, dainos, istorijos puoselėtojais.
Meida Mikučionienė, Stakliškių kultūros
ir laisvalaikio centro direktorė
Nuotraukos Ramūno Škirkos ir Jūratės Zailskienės

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *