Birštone lankėsi Lietuvos Respublikos aplinkos ministras Simonas Gentvilas

Kovo 22 dieną Birštono savivaldybėje lankėsi LR aplinkos ministras Simonas Gentvilas. Ministras susitiko su Birštono savivaldybės mere Nijole Dirginčiene, vicemerais Vytu Kederiu ir Edvardu Citvaru, Administracijos direktore Jovita Tirviene, Savivaldybės specialistais.
Birštono savivaldybės Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas Mantas Michaliunjo pristatė kurorto išskirtinumą, Birštono savivaldybėje įgyvendintus ir planuojamus įgyvendinti projektus, procesų eigoje kylančias pagrindines problemas ir siūlymus LR aplinkos ministerijai, kaip šias problemas spręsti. Viso susitikimo metu dalyviai diskutavo įvairiais, LR aplinkos ministerijos kompetencijai priklausančiais, klausimais.
Vienas svarbiausių svarstytų klausimų buvo susijęs su gyventojams grąžintinos (nacionalizuotos) žemės problematika, užstrigusiais procesais. Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pabrėžė šio klausimo svarbą ir būtinybę žmonėms priklausančias žemes grąžinti kuo greičiau, kadangi procesai užsitęsę per ilgai. Šiam klausimui spręsti ministras pažadėjo balandžio mėnesį suorganizuoti susitikimą ministerijoje ir išsakė viltį, kad iki rudens pavyks šį klausimą išspręsti.
Buvo aptartas daugiabučių namų renovacijos procesas. Ministras pasidžiaugė, kad Birštonas yra lyderis daugiabučių namų renovacijos procesuose Lietuvoje. Dėl padidėjusių reikalavimų ir renovacijos kainos visoje Lietuvoje šiuo metu renovacija vyksta jau lėčiau ir mažiau gyventojų ryžtasi renovacijai. Ministras pridūrė, kad ateityje Europos Sąjungos finansavimas tik mažės, renovacijai lėšos turės būti ieškomos iš valstybės biudžeto, tad gyventojai, kurie dar nerenovavo namų, turėtų suskubti.
Diskutuota ir apie pastatų, statomų regioniniame parke, aukštingumo problemą. Leidimas statyti aukštesnius pastatus, pavyzdžiui, iki 15 metrų aukščio, padėtų kurorte išlaikyti dar daugiau žaliųjų zonų.
Susitikimo metu aptarti Lietuvos turto banko bei kitų institucijų parduotų statinių ir žemės sklypų formavimo aspektai aplink šiuos statinius, statinių ilgalaikės nuomos ilgesnių terminų nustatymo svarba, kelių, elektros, šilumos, vandentiekio tinklų apsaugos zonų mažinimas, vandentvarkos projektų įgyvendinimo mažose savivaldybėse problematika, želdynų priežiūra, laikinų prieplaukų, statinių, įrenginių, kilnojamųjų objektų įrengimas, Birštono pėsčiųjų-dviračių tilto projektavimas ir kiti Birštono kurortui svarbūs bei probleminiai klausimai.
Po diskusijos ministras pasidžiaugė konstruktyvia diskusija, Birštone įgyvendintais projektais, kurorto lyderyste ne tik daugiabučių namų renovacijoje, bet ir kitose srityse.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *