Po pirmų ketvirtfinalio kovų

Kovo 17 d. Prienų KKSC salėje buvo žaidžiami pirmieji Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybių ketvirtfinalio susitikimai. Ketvirtfinalyje žaidžiami du susitikimai, o į pusfinalį pateks geresnį taškų santykį po dvejų rungtynių turinčios komandos.

Ketvirtfinalio etapą pradėjo 3-iąją vietą reguliariajame sezone užėmusi „PMVD-Tango pizza“ ir 6-oje vietoje likusi „Dantransa“. Nors „PMVD-Tango pizza“ sėkmingai pradėjo susitikimą, tačiau 11 taškų pelnęs J. Davidavičius pasirūpino, kad „Dantransa“ po pirmojo kėlinio jau būtų priekyje – 19:17. Antrajame ketvirtyje „PMVD-Tango pizza“ ir toliau buvo priversta vytis varžovus, kadangi „Dantransa“ ne tik demonstravo puikų pataikymą iš toli, bet ir sėkmingai išnaudojo antruosius šansus po atkovotų kamuolių puolime. Įpusėjus rungtynėms „Dantransa“ pirmavo 40:33. Trečiajame kėlinyje rungtynės tęsėsi pagal tą patį scenarijų – P. Ivanausko ir K. Rimgailos taškai leido „PMVD-Tango pizza“ komandai pasivyti varžovus ir net trumpam išsiveržti į priekį, tačiau aikštelėje siautėjęs D. Šeškus greitai grąžino „Dantransai“ pranašumą, o po R. Gerbutavičiaus tritaškio su sirena „Dantransa“ pirmavo 62:60. Ketvirtajame kėlinyje D. Šeškaus tritaškiai ir L. Vainikevičiaus metimai iš po krepšio leido „Dantransai“ nutolti 6 taškų skirtumu, o šis pranašumas galėjo būti ir didesnis, tačiau kitų „Dantransos“ žaidėjų metimai skriejo pro šalį. Per paskutines 2 rungtynių minutes M. Seilius ir P. Bartkevičius pataikė 3 tolimus metimus, kurie galiausiai leido „PMVD-Tango pizza“ komandai išplėšti lygiąsias 80:80. Taigi, šios poros nugalėtojas spręsis antrajame ketvirtfinalio mūšyje.
„PMVD-Tango pizza“ – „Dantransa“ 80:80 (17:19, 16:21, 27:22, 20:18).
Rezultatyviausi žaidėjai:
„PMVD-Tango pizza“: P. Ivanauskas – 23, P. Bartkevičius – 18, M. Seilius – 13, K. Rimgaila – 11.
„Dantransa“: D. Šeškus – 25, L. Vainikevičius – 15, J. Davidavičius ir K. Chadakauskas – po 10.
* * *
Antrajame ketvirtfinalyje 8-oje vietoje likusiam „Šilavotui“ teko reguliariojo sezono nugalėtojų „Versmės“ iššūkis. D. Jurgelionis vien pirmajame kėlinyje pelnė 17 taškų, o tokio jo pasirodymo užteko, kad „Versmė“ išsiveržtų į priekį dviženkliu pranašumu – 32:17. Po pertraukėlės „Versmės“ krepšininkai atsipalaidavo ir leido „Šilavotui“ sumažinti atsilikimą. Puikiai iš toli pataikę šilavotiškiai laimėjo antrąjį kėlinį 28:17 ir priartėjo iki 4 taškų – 45:49. Po didžiosios pertraukos A. Senavaičio ir E. Seniūno vedamas „Šilavotas“ ir toliau sėkmingai rinko taškus, tačiau gynyboje reikalai nesiklostė – A. Gedminas, L. Lukošenkinas ir D. Jurgelionis savo komandai kartu per kėlinį pelnė net 33 taškus, o „Versmė“ vėl susigrąžino solidžią persvarą – 84:67. Per paskutines 10 minučių „Versmės“ snaiperiai dar labiau padidino savo taškų kraitį, kuris tradiciškai perkopė ir 100 taškų ribą. Vis dėlto pagirtinai kovojęs „Šilavotas“ priešinosi iki pat pabaigos ir rungtynes pralaimėjo 23 taškų skirtumu – 89:112.
„Versmė“ – „Šilavotas“ 112:89 (32:17, 17:28, 35:22, 28:22).
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Versmė“: D. Jurgelionis – 40, L. Lukošenkinas – 24, A. Gedminas – 23, G. Jevstignejevas – 10.
„Šilavotas“: E. Seniūnas – 31, V. Žilionis – 17, A. Senavaitis – 16, G. Jakuška – 12.
„Šilavoto“ komandos žaidėjas E. Seniūnas nubaustas technine pražanga.
* * *
2-ąją vietą reguliariajame sezone užėmusi „Pušynė“ kiek netikėtai susidūrė su galingu 7-oje vietoje finišavusios „BC Pakuonio-Energijos“ komandos pasipriešinimu. Nors T. Švedo ir D. Židanavičiaus vedama „Pušynė“ sėkmingai rinko savo taškus, tačiau 9 taškus Pakuonio komandai pelnęs D. Mockus pasirūpino, kad po pirmojo ketvirčio „BC Pakuonis-Energija“ pirmautų 23:18. Antrajame kėlinyje M. Birbalas ir T. Švedas sėkmingai realizavo savo metimus iš tolimų distancijų, o „Pušynė“ išlygino rezultatą. D. Mockui į pagalbą atėjęs J. Daukšas vėl truktelėjo „BC Pakuonio-Energijos“ komandą, o įpusėjus susitikimui švieslentėje degė lygybė – 43:43. Trečiajame kėlinyje po L. Steponavičiaus metimų „BC Pakuonis-Energija“ turėjo ir 9 taškų pranašumą, tačiau spurtą 10:0 surengusi „Pušynė“ greitai stabilizavo situaciją. Vis dėlto eilinį tritaškį kėlinio pabaigoje pataikęs D. Mockus vėl išvedė pakuoniškius į priekį – 65:63. Ketvirtajame kėlinyje „Pušynę“ ant savo pečių ir toliau tempė dar 10 taškų pridėjęs T. Švedas, tačiau R. Grimalausko ir D. Mockaus tolimi metimai leido „BC Pakuoniui-Energijai“ ir toliau pirmauti. Fantastiškai šiame susitikime rungtyniavęs D. Mockus rungtynių pabaigoje smeigė dar 2 tritaškius, o „BC Pakuonis-Energija“ galiausiai iškovojo kiek netikėtą pergalę rezultatu 88:81. Antausį pirmose ketvirtfinalio rungtynėse gavusi „Pušynė“ neabejotinai sieks revanšuotis antrajame susitikime.
„BC Pakuonis-Energija“ – „Pušynė“ 88:81 (23:18, 20:25, 22:20, 23:18).
Rezultatyviausi žaidėjai:
„BC Pakuonis-Energija“: D.Mockus – 37, J. Daukšas – 18, L. Steponavičius – 13.
„Pušynė“: T. Švedas – 31, M. Birbalas – 16, M. Gečionis – 13.
* * *
Turnyrinės lentelės kaimynų dvikova tarp 4-ąją vietą užėmusių „BC Tūzų“ ir 5-oje vietoje atsidūrusio „Stadiono“ žadėjo didžiausią intrigą, tačiau K. Okmano ir A. Jakubausko sėkmingas žaidimas jau rungtynių pradžioje ėmė kelti didelį galvos skausmą „Stadiono“ krepšininkams. 15 taškų kartu pelniusio minėto dueto dėka „BC Tūzai“ jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą – 26:15. Antrajame kėlinyje „Stadionui“ pavyko sustabdyti varžovų puolimo mašiną, o R. Marcinkevičiaus sėkmingas žaidimas po varžovų krepšiu leido „Stadionui“ šiek tiek sumažinti atsilikimą – 33:41. Trečiajame kėlinyje varžovų baudos aikštelėje sėkmingai tvarkęsis „Stadionas“ ir toliau po truputį mažino varžovų persvarą, tačiau išlyginti rezultato pastariesiems niekaip nesisekė. A. Remeikos ir L. Krušniausko taškai leido „BC Tūzams“ ir toliau pirmauti, tačiau intriga prieš lemiamą rungtynių kėlinį pasiekė aukščiausią tašką – 56:54. Ketvirtajame kėlinyje abiejų komandų žaidėjų emocijos liejosi per kraštus, tačiau, panašu, toks scenarijus palankesnis buvo „BC Tūzams“ – „Stadiono“ stabtelėjimu pasinaudoję „Tūzai“ vėl truktelėjo į priekį ir susigrąžino dviženklę persvarą. E. Straigio ir E. Višinsko metimai leido „Stadionui“ priartėti, tačiau net 18 taškų ketvirtajame kėlinyje savo komandai pelniusio K. Okmano tritaškiai lemiamu metu skaudžiai dūrė „Stadiono“ šansams pasivyti varžovus. Atkakli ir emocinga kova galiausiai baigėsi „BC Tūzų“ pergale rezultatu 80:71.
„BC Tūzai“ – „Stadionas“ 80:71 (26:15, 15:18, 15:21, 24:17).
Rezultatyviausi žaidėjai:
„BC Tūzai“: K. Okmanas – 33, L. Krušniauskas – 16, A. Jakubauskas – 15.
„Stadionas“: E. Straigis – 16, R. Marcinkevičius – 15, A. Snapaitis – 13.
„BC Tūzų“ komandos žaidėjas I. Sinkevičius nubaustas technine pražanga.
„Stadiono“ komandos atsarginių žaidėjų suolelis nubaustas 2 techninėmis pražangomis.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *