Prienuose paminėta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena

Kovo 11-ąją po bendros maldos už Tėvynę Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje prieniškiai susirinko miesto aikštėje, kur buvo paminėta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena.


Renginio pradžioje Prienų rajono savivaldybės merą pavaduojanti vicemerė Jūratė Zailskienė tradiciškai per susirinkusiųjų rankas perdavė susitelkimą ir vienybę simbolizuojančią trispalvę, kuri, skambant Tautiškai giesmei, suplevėsavo Laisvės aikštėje.
Šauliams iškėlus Lietuvos vėliavą ir iššovus tris salves – už Lietuvos valstybę, tautos vienybę ir aiką – su švente susirinkusiuosius sveikinusi vicemerė J. Zailskienė Prienų krašto gyventojams ir svečiams linkėjo kiekvienam po šapelį nešti gėrį į savo kraštą ir savo idėjomis, darbais bei meile vienas kitam puoselėti laisvę.
Minint 34-tąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines, gausus būrys pilietiško jaunimo Prienų aikštėje tradiciškai davė jaunojo šaulio priesaiką, o jų apsisprendimą tapti didžiausios Lietuvoje šeimos broliais ir sesėmis palaimino Prienų parapijos klebonas Vaidotas Labašauskas.
Dar prieš šv. Mišias daugiau nei pusė tūkstančio aktyvių prieniečių ir miesto svečių Kovo 11-ąją minėjo, įsitraukdami į žygį „Pažink Prienus“, kurio metu aplankė žymiausius Prienų miesto objektus. O geriausios komandos: Prienų „Revuonos“ pagrindinė komanda (I vieta), Lietuvos šaulių sąjunga (II vieta), Prienų „Žiburio“ gimnazija (III vieta) apdovanotos specialiais prizais.
Renginio metu koncertinę programą dovanojo rajono meno kolektyvai ir atlikėjai: liaudiškų šokių grupė „Ringis“, Prienų meno mokyklos vokalinės grupės „Sunshine“ ir „Sunshine junior“, Prienų kūno kultūros ir sporto centro aerobinės gimnastikos sportininkės, grupė „Aksomas“. Aikštėje šurmuliavo mugė, savo veiklą taip pat pristatė: Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Alytaus profesinio rengimo centras, Lietuvos šaulių sąjunga, Prienų r. policijos komisariatas, Prienų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir kt. Šventę vainikavo ėjimas už tautos vienybę.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Uncategorized. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *