Ar šiandien namų interjeruose dominuojantis minimalizmas leidžia mėgautis jaukia atmosfera?

Iš chaotiškų ir „perkrautų“ tėvų namų išsikėlę Z kartos vaikai šiandien kurdami savo namus atsisako visko, kas juos galėtų varginti. Vieni naujakuriai ima suprasti, kad ne kiekvienas paviršius namuose turėtų būti apkrautas daiktais, o kiti renkasi drastiškai atsisakyti net ir dekoro elementų, taip prarasdami harmoniją namuose.

Visgi svarbu suprasti, kad šiandien minimalistiniam jaukumui sukurti galima rasti taip pat subtiliai minimalistinių, tačiau iš pagrindų gyvenamąją erdvę keičiančių dekoro elementų. Jei žvelgdami į savo namų erdves jaučiate pernelyg didelį griežtumą, tačiau nežinote, kaip susikurti jaukią aplinką, privalote išbandyti mūsų siūlomas namų dekoro idėjas, kurios taip pat padės išlaikyti švaros ir tvarkos pojūtį namuose.

Kambariniai augalai

Galbūt ne pats mažiausias, tačiau bene populiariausias sprendimas, kaip savo gyvenamąją aplinką paversti kur kas jaukesne, yra kambariniai augalai. Ne veltui augalai dominuoja ofisuose, kavinėse ir net prekybos centruose – žaluma bet kokiai patalpai suteikia ne tik gyvumo ir jaukumo jausmą, bet taip pat turi papildomos naudos, pavyzdžiui, valo orą ir skatina gerą savijautą.

Net jei ir nenorite skirti daugiau nei minutės savo laiko augalų priežiūrai, rekomenduojame rinktis nereiklius, minimalistinėje erdvėje puikiai derančius augalus – kaktusus, sukulentus, fikusus ar sansevjeras. O tam, kad susikurtumėte pavasarišką nuotaiką, bent retsykiais namuose pasimerkite šviežių gėlių.

Dekoratyvinės statulėlės

Paprastai namai yra vieta, kurioje nugula jums gražūs ar sentimentalius jausmus sukeliantys daiktai. Tai gali būti mažiausios smulkmenos kaip statulėlės ar jų kolekcijos, atitinkančios jūsų pomėgius ir asmeninį stilių. Nors vis dar vyrauja požiūris, kad statulėlės ar smulkios dekoracijos namuose nekuria jokios pridėtinės vertės, iš tiesų jos patraukia akį ir suteikia erdvei savito charakterio. Net ir minimalistinio dizaino gerbėjams vertėtų paieškoti mažų meno kūrinių: savo namų paviršius padekoravę viena ar kita išskirtine detale, galite sukurti unikalios estetikos ir jaukumo jausmą. Nuo porcelianinių statulėlių sezoninių švenčių tematika iki modernių pūsto stiklo figūrėlių – visa tai ir dar daugiau rasite čia.

Tekstilė

Dar viena idėja šiltai atmosferai ir estetikai sukurti – kokybiškų audinių lovatiesės, pagalvėlių užvalkalai ar net maži vonios kilimėliai. Kruopščiai pasirinkta namų tekstilė yra puikus būdas suteikti erdvei išskirtinumo ir komforto. Štai organiškos medvilnės rankšluosčiai ar kašmyro vilnos pledas į jūsų kambarį įneš prabangos pojūtį, kuris leis atsipalaiduoti ir mėgautis kokybišku laiku namuose.

Maži apšvietimo šaltiniai

Itin svarbi namų interjero detalė yra apšvietimas, kuris gali visiškai pakeisti gyvenamąją erdvę ir sušvelninti atmosferą. Jeigu jūsų namuose vyrauja šalti atspalviai, jaukumui susikurti jums pakaks įtraukti vos keletą modernių apšvietimo šaltinių – pavyzdžiui, unikalaus dizaino stalo šviestuvų, kurie pirmiausia pasitarnaus kaip puiki interjero detalė. Tokį apšvietimą galite apsvarstyti namų koridoriuje ar poilsio kampeliuose, darbo kambaryje. Nedidelės kabančios lemputės, veidrodžiai su LED apšvietimu ar minimalistinis toršeras svetainės kampe padės susikurti jaukią nuotaiką visuose namuose.

Maži sprendimai – reikšmingi pokyčiai

Jūsų namų kūrimas yra neatsiejamas nuo mažų smulkmenų: norėdami atrasti jaukumą ir ramybę pradėkite mažų, tačiau svarbių dekoro detalių paieškas. Atkreipkite dėmesį, kokios smulkmenos jums sukelia šypseną – galbūt tai prabangūs audiniai, vintažinis stalo šviestuvas, o gal dekoratyvinė statulėlė? Pažinkite save, suasmeninkite savo erdvę ir paverskite savo namus jus įkvepiančia ir atpalaiduojančia šventove. Ir nepamirškite, kad minimalizmas ir jaukumas puikiai dera kartu.

https://www.pexels.com/photo/floor-lamp-beside-sofa-and-window-1571471/
https://www.pexels.com/photo/modern-living-room-2440471/
Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *