Birštono sveikuoliai Palangoje

Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ nariai buvo išvykę į Palangą, kurioje vyko Stintų šventė, Ruonių maudynės (į Baltiją nėrė pustrečio šimto sveikuolių), o sekmadienį visi linksminosi Užgavėnėse.
Atvykę skubėjome į Palangos gimnaziją, kur vyko paskaitos ir susitikimai. Spėjome nusifotografuoti su Sveikuolių sąjungos prezidentu Simonu Dailide ir skubėjome prie jūros.
Po to skanavome žuvienę ir valgėme stintas „Žuvinėje“, apžiūrėjome Stasio Povilaičio fotoparodą „Po 30“ koncertų salėje, Kaukių parodą lauko galerijoje.
Pasimeldę ir atsidusę bažnytėlėje, kur pagerbėme Auksinių vestuvių svitą, vėl atsidūrėme smagiame Basanavičiaus gatvės šurmuly. Pasak Nijolės, „tiek daug žmonių Basanavičiaus gatvėje net vasarą nemačiau“…
Susižavėję lydėjome didžiulę medinę STINTĄ į pajūrį, oreiviai iš Birštono – Ž. Kazlauskas su bičiuliais „nušvietė“ jai kelią.
Dar pasiblaškėme po galingą mugę, paragavome ir nusipirkome lauktuvių. Kitą dieną laukė Užgavėnių programa.
Pusryčiams pavalgę blynų (antradienį juos pakartojome Birštone), skubėjome į pajūrį, Tiškevičių rūmuose apžiūrėjome trijų dalių parodą „Mūsų gyslomis teka gintaras“, kurioje pasakojama įvairių laikotarpių gintaro dirbinių istorija nuo XX a. pradžios.
Namo parvykome su gera nuotaika ir mielais prisiminimais. Dėkojame Astai, jaunimui, vairuotojui Tomui ir visiems, buvusiems kartu bei prie jūros pasisėmusiems jodo dozę…
Vasario 24 d. 12 val. Birštono sveikuoliai kviečia į žiemos žygį Žvėrinčiaus miške. Atsiveskite ir savo augintinius…
Nijolė Juozaitienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *