Dėmesys – vietos rinkai

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Prienų atstovybės vienas iš prioritetų – geriau pažinti savo narių veiklas ir vietos rinką. Todėl atstovybės narių susitikimai neretai vyksta vis kitoje vietoje.
Praėjusį ketvirtadienį toks susitikimas vyko prie atstovybės prisijungusioje Kredito unijoje „Prienų taupa“.
Trumpai priminęs dar 1847 metais Vokietijoje pradėtą rašyti ir šiandien visame pasaulyje tęsiamą kredito unijų istoriją, „Prienų taupos“ vadovas Rimantas Slavinskas pristatė įstaigos veiklas ir pakvietė išsamiau pasidomėti, kodėl verta tapti kredito unijos klientu. Ypač smulkiajam ir vidutiniam verslui. Pasak R. Slavinsko, svarbiausias „Prienų taupos“ privalumas, kad čia teikiamos visos paslaugos, kaip ir didieji bankai, kredito unijos yra arčiau žmonių ir dirba daug lanksčiau… Sprendimus priima čia ir dabar. Gal kol kas tik technologijomis kiek atsiliekama, bet visa kita, kaip ir bankuose. Indėliai apdrausti, veiklos kontrolė dviguba: ir centrinės unijos, ir iš Lietuvos banko. Susijungusios į kryžminę garantijų sistemą atskiros kredito unijos, tokios, kaip „Prienų taupa“, gali išduoti ir dideles paskolas. Tiesiog sukooperuoja reikiamą paskolos sumą. Be to, ir garantuoja, kad klientai nepraras savo indėlių, jeigu kuri nors unija ir bankrutuotų, pinigai bus padengti iš garantinio fondo. Kryžminė garantijų sistema suteikia daugiau tvirtumo.
Kaip tvirtino „Prienų taupos“ vadovas, jie stengiasi girdėti kiekvieną. Tad jų Prienų ir Birštono miesto bei aplinkinių rajonų gyventojams ir įmonėms teikiamų finansinių paslaugų spektras platus. „Prienų taupoje“ priimami indėliai, teikiamos visų rūšių paskolos fiziniams ir juridiniams asmenims, išduodamos debetinės ir kreditinės kortelės, priimami ir išduodami grynieji pinigai, priimami komunaliniai mokesčiai, veikia internetinė bankininkystė, aptarnaujamos gyventojų ir įmonių sąskaitos.
Diskutuodami apie vienintelės Prienuose likusios atviros bankininkystės paslaugas teikiančias įstaigos veiklas, susitikime dalyvavę atstovybės nariai atkreipė dėmesį į tai, kaip svarbu gerai pažinti vietos rinką. Ir tai daryti ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. Pirkti saviškių pagamintą produkciją, naudotis vietos įmonių bei įstaigų teikiamomis paslaugomis. Tą tvirtino ir Kredito unijos paslaugomis besinaudojantys atstovybės nariai.
Susitikimo metu aptarti ir darbiniai atstovybės reikalai. Pasikeista nuomonėmis dėl Verslo tarybos veiklos atgaivinimo ir jos sudėties, kitais rūpimais klausimais.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *