Pasitarimas su pavaldžių įmonių vadovais

Sausio 11 d. vyko Prienų rajono savivaldybės ir jos valdomų įmonių vadovų pasitarimas. Jo metu aptarti UAB „Prienų vandenys“, UAB „Prienų šilumos tinklai“ ir UAB „Prienų butų ūkis“ veiklos klausimai, šių metų planai bei kitos aktualijos.
„Prienų vandenų“ direktorius R. Ignatavičius informavo, kad šiais metais įmonė planuoja užbaigti įrengti vandens nuotekų tinklus Naujojoje gatvėje Jiezne, teikti projektus ES finansavimui gauti vandens ir nuotekų tinklų įrengimui Jiezne, Balbieriškyje, Pakuonyje, Veiveriuose, Išlauže bei vandens tiekimo tinklų įrengimui Mauručių, Jiestrakio ir Klebiškio gyvenvietėse. Dar vienas iš svarbesnių laukiančių šiemet darbų – atnaujinti Prienų vandenvietės vandens gerinimo įrenginius.
Kaip sakė „Prienų šilumos tinklų“ direktorius P. Minajevas, įmonė šiais metais ruošiasi pirkti akumuliacinę talpą bei renovuoti kaminą Prienų katilinėje, esančioje Pramonės gatvėje. Taip pat įmonė planuoja parduoti nereikalingą turtą ir jau pradėjusi dokumentų rengimo procedūras. Direktorius pasidžiaugė, kad nuoseklus veiklos procesų efektyvinimas ir technologinių sprendimų diegimas leido įmonei net 3 kartus sumažinti išmetamųjų teršalų kiekį.
Anot „Prienų butų ūkio“ vadovo A. Valatkos, viena iš svarbių įmonės veiklų yra daugiabučių namų atnaujinimas (modernizavimas). Šiemet planuojama atnaujinti 9 daugiabučius gyvenamuosius namus: Prienų mieste – Birutės g. 6, Statybininkų g. 2, Stadiono g. 24A, S. Dariaus ir S. Girėno g. 9, Birštono g. 28, Prienų rajone – Jaunimo g. 15 Balbieriškyje, Liepų g. 6 Vyšniūnų kaime, Verknės g. 34 Pikelionių kaime, Ežero g. 5 Pieštuvėnų kaime. Per 2025 ir 2026 m. planuojama atnaujinti dar 19 namų, tarp jų ir Vytauto g. 4A daugiabutį namą Prienuose. Iš viso per 3 metų laikotarpį planuojama atnaujinti (modernizuoti) 28 namus.
A. Valatkos teigimu, artimiausių dvejų metų laikotarpiu įmonė ruošiasi įsirengti saulės elektrinę, kuri leis sumažinti elektros energijos kaštus, taip pat įsigyti 3 naujus, netaršius automobilius, kitą komunalinę techniką, įvairius įrankius su įkraunamais akumuliatoriais, ir toliau gerinti bendrovės darbuotojų darbų saugos ir darbo sąlygas bei teikiamų paslaugų kokybę.
Savivaldybės meras A. Vaicekauskas pabrėžė, kad visų šių įmonių valdymo kokybė ypač svarbi, nes jos yra arčiausiai žmonių. Meras kvietė vadovus ir toliau konstruktyviai bendradarbiauti tarpusavyje, laiku reaguoti į situacijas, dalintis informacija, gerinant teikiamų paslaugų ir gyventojų aptarnavimo kokybę.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *