Birštone įvyko tradicinis greitųjų šachmatų turnyras

Gruodžio 12–20 dienomis Birštono gimnazijoje vyko jau tradicija tapęs greitųjų šachmatų kalėdinis-naujametinis turnyras, kuriame dalyvavo ne tik moksleiviai, bet ir suaugusieji.
Atsižvelgiant į amžių, dalyviai buvo suskirstyti į 4 grupes: 1–4 klasių berniukai, 1–4 klasių mergaitės, 5–8 klasių berniukai bei suaugusieji.
Pirmoje grupėje pirmąją vietą iškovojo Emilis Karčiauskas, surinkęs 13,5 taško, antroji vieta atiteko vos puse taško mažiau surinkusiam Leonardui Sialdi (13 t.), o trečioji –Aronui Paukščiui (7 t.).
Mergaičių grupėje aštrų protą pademonstravo pirmosios vietos prizininkė Elena Baltušytė (10 t.), antrosios vietos nugalėtoja Patricija Celiešiūtė (9 t.) ir trečiosios vietos nugalėtoja Ieva Nikšaitė (2 t.).
Tarp 5–8 klasių berniukų geriausiais šachmatininkais pripažinti: Augustas Jančiulis, surinkęs 17,5 t. ir iškovojęs pirmąją vietą, antrosios vietos nugalėtojas Kasparas Juščius (16,5 t.) bei trečiąją vietą užėmęs Kristupas Botyrius (15,5 t.).
Na, o suaugusiųjų amžiaus grupėje bendroje įskaitoje ir moterų grupėje nepralenkiama tapo trenerė Danutė Urbanavičiūtė, surinkusi 12 t., antroji vieta atiteko Virginijai Černevičienei (6 t.), o trečioji – Nijolei Juozaitienei.
Tarp vyrų pirmąją vietą užėmė Kazimieras Senavaitis (11 t.), antrąją – Justas Matusevičius, o trečiąją – Algimantas Janauskas (5 t.).
Po varžybų prizinių vietų laimėtojams apdovanojimus įteikė Birštono sporto centro direktorius Giedrius Gustas.
Parengta pagal trenerės Danutės Urbanavičiūtės informaciją

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *