Pristato dar vienerių metų fotografijų „Almanachą“

Birštono kultūros centre kelis dešimtmečius veikianti fotostudija „Varpas“ laikosi tradicijos ir kasmet pristato narių meninių fotografijų „Almanachą“. Paroda išjudina šio krašto fotografuojančius žmones – ir profesionalus, ir mėgėjus, skatina peržiūrėti pastarųjų metų fotoarchyvus ir atrinkti tas nuotraukas, kurios būtų įdomios ir lankytojams.
Tuos, kurie draugauja su fotoaparatu, studijos vadovas Povilas Veteris ragina nelaikyti fotografijų „stalčiuje“, bet pasidalinti savo kūryba su kitais, atskleisti savo kūrybiškąją pusę. Ir jam kaskart pavyksta įkalbinti kukliuosius, suburti parodai daugybę autorių.
Lapkričio pabaigoje Birštono kultūros centre atidarytoje parodoje „Almanachas’2023“ fotografijos darbus pristato rekordinis skaičius autorių – net 35 fotografai. Tarp nuolatinių parodos dalyvių pavardžių kelios šiemet nuskambėjo pirmą kartą. Tokiu būdu, per kūrybą, Birštono naujakuriai, kurorto kultūros naujienomis besidomintys žmonės įsiliejo į vietos bendruomenės gyvenimą.
P.Veteris džiaugėsi, kad studijos „Varpas“ fotografijos mylėtojų „šeima“ kasmet auga, dėl to tampa įdomiau parodų lankytojams. Juk kiekvienas fotografas yra unikalus, turintis savitą stilių, pasaulėžiūrą. Vienų stiprioji pusė – gamtos vaizdai, gyvūnijos pasaulis, kiti savo dėmesį skiria reportažinei ar marinistinei fotografijai, dar kiti fotografuoja žmones, augintinius, fiksuoja kelionių akimirkas. Tad šiemetinėje parodoje – daug įvairovės, nes fotografijų nesieja konkreti tema ar vietovė. Visgi Birštone gyvenantys, dirbantys fotografai neužmiršta, kad jie yra tikri šio krašto metraštininkai, todėl parodoje nemažai su kurortu susijusių miesto ir gamtos vaizdų, švenčių akimirkų, žinomų žmonių portretų.
Birštono savivaldybės vicemeras Vytas Kederys ir Kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis pasveikino fotostudijos „Varpas“ narius ir jų kuratorių Povilą Veterį, išskirtiniais kadrais užpildžiusius dar vienerių metų kūrybinį „Almanachą“. Už dalyvavimą parodoje autoriams įteikti padėkos raštai. P.Veteris trumpai pristatė visus autorius, kiekvienam surasdamas po gerą žodį ir pristatydamas stipriąsias jo kūrybos puses. Kadangi Kultūros centro fojė erdvės sutalpino ne visas autorių atsiųstas fotografijas, likusios bus eksponuojamos studijos „Varpas“ Facebook’o paskyroje.
Dalė Lazauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *