Kol kyla rankos ir trokšta širdys…

Net ir mažas dėl kitų atliktas darbas ir darbelis yra svarbus, ir būtina už jį padėkoti, ypač prasidėjus Adventui. Kaip ir kasmet, susirinkus į tradicinę prieššventinę popietę Carito bendruomenės namuose, Lietuvos pensininkų sąjungos Birštono skyriaus „Bočiai“ pirmininkė Julija Barutienė apžvelgė bendrijos per metus nuveiktą veiklą, paminėjo atskirų narių indėlį į Kalėdoms skirtų visuomeniškų darbų kraitę, pasidžiaugdama žmonių aktyvumu, atsakingumu, iniciatyvomis, geru žodžiu tarsi medumi patepdama kiekvieną senjorą.
Uždegus adventinio vainiko pirmąją – pranašo – žvakelę, kuri moko su meile žvelgti į gyvenimą ir žmones, buvo prisiminti ir Amžinybėn išėję aktyvūs nariai – Nijolė Bieloūsova, Albinas Sidaras, Algirdas Giknius, Justinas Antanas Vilkas, bendrijos metraštyje palikę ženklų savo darbų pėdsaką.
Klausantis J.Barutienės ataskaitos, neapleido nuostaba dėl to, kaip šie senjorai visur suspėja, prisiimtus įsipareigojimus pareigingai atlieka. Jie – aktyvūs kultūrinių renginių, edukacijų, mokymų, paskaitų lankytojai, aplinkos tvarkymo talkų dalyviai, choro „Sidabrinė gija“ dainininkai. Savo pavyzdžiu moko jaunimą, jog valstybines šventes reikia švęsti, svarbiausias datas Lietuvai paminėti. Jie aktyviai keliauja pažindami Lietuvos regionus ir kaimynines šalis, organizuoja ekskursijas, pristato Birštoną į svečius atvykusiems kitų miestų bočiams. Svečiai, pasitinkami su daina „Oi, laukiam laukiam…“ ir turininga programa, iš kurorto išsiveža kuo geriausius įspūdžius, iš lūpų į lūpas perduodami atsiliepimai apie šaunius bočius kelia ir Birštono vertę.
Pasak bendrijos pirmininkės, „visur gražu ir miela“, bet galima ir savajame mieste gėrėtis Nemuno krantais, gūrančiu Ožkų pečiumi, todėl daugeliui ypač įsiminė pasiplaukiojimas Nemunu ir drauge su 108 bendrijos nariais laive „Algirdas“ nuoširdžiai traukiamos dainos.
176 narius vienijančioje bendrijoje vyrų daug mažiau nei moterų, bet jie – tikri džentelmenai, kasmet pagerbiantys moteris pavasarinių gėlių žiedais ir poezijos posmais. Jau šešerius metus, kiekvieną gegužę, bočiai varžosi petankės varžybose. Antrąkart dalyvavo viešojoje bibliotekoje organizuotuose mokymuose „Prisijungusi Lietuva“.
Didžiausios pagarbos vertos bočių savanoriškos iniciatyvos – pavasarinės ir rudeninės talkos Panemunio ir Gudakalnio kapinaitėse, medinio rūpintojėlio restauravimas, susikaupimo ir maldos valandos žymių žmonių, buvusių bendrijos narių amžinojo poilsio vietose Nemajūnų kapinėse, Kartų solidarumo eisena į Birštono kapines prieš Vėlines. Kasmet renkamasi į aplinkos švarinimo talkas prie bažnyčios, pasodinta 17 maumedžių Jaunimo gatvėje. Neapsileisti, nemažinti tempo senjorai žada ir kitais metais, juolab Birštono „Bočių“ bendrija minės 25-erių metų veiklos sukaktį.
Bočius jungia nepaprastas bendrystės jausmas, kuris skatina veikti, prasmingai nugyventi kiekvieną dieną, kol kyla rankos ir trokšta širdys. Bočiams už nuveiktus darbus dėkojo Birštono savivaldybės vicemerai Vytas Kederys ir Edvardas Citvaras, LR Seimo nario A. Palionio patarėja Valė Petkevičienė, glaudžiu bendradarbiavimu pasidžiaugė kurorto bendruomenės, nevyriausybinių organizacijų atstovai, VšĮ „Tulpės“ sanatorijos direktorė Liucija Patinskienė.
Skambus „Ilgiausių metų“ sudainuotas visiems „Bočių“ jubiliatams, o jubiliejinius gimtadienius šiemet švenčia net 40 senjorų. Bendrijos pirmininkė Julija Barutienė ir jos pavaduotoja Danutė Žitkuvienė kiekvieną apkabino, po gėlės žiedą ir dovanėlę įteikė. Popietės „ADVENTUS – ATĖJIMAS“ pabaigoje susirinkusieji prie angelais papuoštos eglutės susikaupę klausėsi choro „Sidabrinė gija“ dovanotų adventinių giesmių (akompanavo vadovas Stasys Bisikirskas), nuteikiančių švenčių laukimui.
Dalė Lazauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *