Iš mažų širdelių – jautrūs linkėjimai Ukrainos kariams

Lapkričio 29 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos priešmokyklinukai ir pradinukai kartu su savo mokytojomis organizavo Gerumo akciją „Ukraina – Lietuva“. Dainelėmis kviesdami Kalėdą, mažieji pagalvojo ir apie tuos, kurie didžiąsias metų šventes sutiks fronte, šaltyje, toli nuo savo artimųjų.

Krepšelius su sveikinimo atvirukais vaikai įteikė A.Lariuk ir N.Kazlauskienei, kurios pažadėjo, kad jie saugiai pasieks frontą. Su Gerumo akcijos organizatorėmis: mokyklos direktore I.Balčiukyniene, priešmokyklinės grupės mokytoja D.Jonykiene ir dailės mokytoja A.Deltuviene.

Akcijos metu vaikai nupiešė per 130 sveikinimo atvirukų su angelais, linkėdami, kad kad jie saugotų ir globotų Ukrainos karius sunkioje kovoje. Šalia angelų pavaizdavo Ukrainos ir Lietuvos vėliavos spalvų vaivorykštę. Aštuntokai atvirukuose įrašė linkėjimus lietuvių ir ukrainiečių kalbomis.
Maišeliai su atvirukais buvo įteikti mokykloje besimokančio ukrainiečio Vadimo ir Lietuvoje gimusios Adelinos mamytei Alionai Lariuk bei Elenos mamytei Neringai Kazlauskienei, kurios sesuo gyvena dėl laisvės kovojančioje Ukrainoje. Vaikų dovanėles, kurios, tikėtina, taps sėkmės talismanais, jos pažadėjo saugiai perduoti kariams. Glausdami mažųjų piešinukus prie širdies, jie galvos apie viltį, taiką ir namuose likusius artimuosius.

„Revuonos“ mokiniai su mokytojomis dalyvavo akcijoje, kurios tikslas – padovanoti Ukrainos kariams po angelą.

Būtent Alionai ir Neringai kilo idėja kaip nors praskaidrinti karių kasdienybę, pasidalinusios savo mintimis su priešmokyklinės grupės mokytoja Daiva Jonykiene, sulaukė ir ne tik jos, bet ir mokyklos direktorės Ilonos Balčiukynienės bei dailės mokytojos metodininkės Aušros Deltuvienės, Ramunės Liutvinskienės, kitų mokytojų pritarimo bei pagalbos, organizuojant Gerumo akciją.
Žaidimas „Lietuvos ir Ukrainos vėliavų spalvos“ atskleidė, kad vaikai žino apie šių valstybių žmonių bendrystę, o spindinčios vaikų akys, nuoširdžios emocijos išdavė, jog jie didžiuojasi, galėdami, kaip ir suaugusieji, prisidėti prie greitesnės ukrainiečių pergalės.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *