Padėka už Vaikų vasaros poilsio programą „Kas žmogiuko širdyje“

Birštono viešosios bibliotekos organizuota Vaikų vasaros poilsio programa, skaitymai „Kas žmogiuko širdyje“ pagal Birštono savivaldybės Vaikų vasaros poilsio organizavimo programą, finansuojamą Birštono savivaldybės, neliko nepastebėta. Šia programa biblioteka įsitraukė į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvą „Atverk duris vasarai“ ir buvo įvertinta – įteikta Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto PADĖKA „Už aktyvų dalyvavimą iniciatyvoje „Atverk duris vasarai“ ir turiningų veiklų organizavimą vaikų vasaros atostogų metu“, apdovanota edukacine kelione į Lenkiją. Iš iniciatyvoje dalyvavusių 234 organizacijų 34 aktyviausios buvo pakviestos kelionei į Lenkiją. Padėką atsiėmė ir kelionėje dalyvavo bibliotekos deleguota Gražina Andrulevičienė, Vienkiemio padalinio vyresn. bibliotekininkė.
Lenkijoje iniciatyvos laureatai grožėjosi Lenkijos baroko perlu Šventaliepe, rokoko stiliaus Šv. Kotrynos koplyčia, Olštino krašto muziejumi. Antrąją dieną vyko į Fromborką ir jo katedrą, aplankė garsiausią Lenkijos pajūrio kurortą Sopotą, gražųjį Gdanską. Trečiąją dieną viešėjo buvusioje kryžiuočių ordinų sostinėje Malborke ir susipažino su jo istorija. Kelionė buvo labai įspūdinga.
Vasaros skaitymuose „Kas žmogiuko širdyje“ veiklose dalyvavo 119 vaikų, 19 suaugusiųjų. Suorganizuota 10 įtraukiančių, kūrybiškumą ugdančių, skaitymą skatinančių renginių; papildomai surengta literatūrinė paroda „Kas žmogiuko širdyje“, tradicinė jaunųjų skaitytojų Joninių vainikų pynimo šventė. Šiemet programa buvo skirta poeto, pedagogo Anzelmo Matučio 100-osioms gimimo metinėms. Skaityta A. Matučio knygos: „Kas žmogiuko širdyje“, „Tai margumai genelio“, „Žilo šilo darbininkai“, „Bruknės karoliai“ ir kitų rašytojų tekstai. Skaitymai buvo derinami su kūrybinėmis dirbtuvėmis, edukacijomis. Neišdildomą įspūdį paliko edukacija, kurią vedė projekto partnerių atstovė, Nemuno kilpų regioninio parko grupės lankytojų centro administratorė Rosita Dargienė. Daug pozityvių emocijų suteikė emocijų atpažinimo dirbtuvės su projekto partnere, psichologe Brigita Gelumbauskiene.
Dalyviai praplėtė žinias apie Birštono krašto florą ir fauną, kraštovaizdį, Lietuvos gamtą, miškus, ekologiją. Užsiėmimai skatino meilę savo gimtinei, Lietuvai, ugdė patriotizmą, pasididžiavimą savo Tėvyne. Kūrybinėse dirbtuvėse vaikai nuoširdžiai kūrė, fantazavo, dirbo individualiai ir grupėse.
Programos veiklos buvo vykdomos ir bibliotekoje, ir jos filialuose: Vienkiemio padalinyje, Nemajūnų padalinyje, Birštono viešojoje bibliotekoje. Į programos veiklas buvo įtraukti Birštono lopšelio-darželio „Giliukas“ auklėtiniai, taip stiprinant, plečiant ilgamečius bendravimo ir bendradarbiavimo santykius. Vasarą su knyga biblioteka organizuoja nuo 2004 m.
Birštono viešosios
bibliotekos informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *