Birštono savivaldybei svarbus įvertinimas – Europos Tarybos ženklas už nepriekaištingą demokratinį valdymą

Lapkričio 16 dieną Vilniuje vykusios tarptautinės konferencijos metu Birštono savivaldybė apdovanota Europos Tarybos ženklu už nepriekaištingą demokratinį valdymą (ELoGE). Apdovanojimą Birštono savivaldybės atstovams, vicemerui Edvardui Citvarui ir administracijos direktorei Jovitai Tirvienei, įteikė Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir Europos Tarybos atstovė Claudia Luciani.
Europos Tarybos ženklas už nepriekaištingą demokratinį valdymą yra savivaldos etaloninis vertinimas ir pripažinimas, kad savivaldybė pasiekė aukštą demokratinio valdymo lygį pagal Europos Tarybos standartus. Šio vertinimo tikslas yra skatinti ir pripažinti gero valdymo praktikas Europos savivaldybėse.
Vertinimą sudaro trys Europos Tarybos aprobuoti ir Lietuvai pritaikyti klausimynai – savivaldybės tarybos nariams, savivaldybės administracijai, savivaldybės gyventojams – kiekvienas klausimynas apima klausimus, susijusius su gero demokratinio valdymo principais. Gero valdymo principai apima dalyvavimą, atstovavimą, sąžiningų rinkimų organizavimą, reagavimą, veiksmingumą, efektyvumą, atvirumą, skaidrumą, teisėtumą, etišką elgesį, kompetencijas, gebėjimus, inovacijas, atvirumą pokyčiams, patvarumą, ilgalaikę orientaciją, stabilų finansų valdymą, žmogaus teises, kultūrinę įvairovę, socialinę sanglaudą, atskaitomybę.
Tai yra jau antrasis Birštono savivaldybei įteiktas Europos Tarybos ženklas už nepriekaištingą valdymą ir gerojo valdymo principų diegimą. Pirmasis ženklas buvo įteiktas 2020 m.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *