Prienų rajono savivaldybei iškilmingai įteiktas Europos Tarybos ženklas už nepriekaištingą demokratinį valdymą

Lapkričio 16 dieną Prienų rajono savivaldybės vicemerė J. Zailskienė ir Administracijos direktorė J. Mickevičienė lankėsi Vilniuje, kur vyko Vidaus reikalų ministerijos kartu su Europos Taryba organizuota tarptautinė konferencija „Geras demokratinis valdymas ir svarstomoji demokratija“. Renginio metu buvo apdovanotos Europos Tarybos gero demokratinio valdymo ženklui (ELoGE) nominuotos šalies savivaldybės. Džiugu, kad tarp šiemet ELoGe ženklui nominuotų savivaldybių yra ir Prienų rajono savivaldybė.
EloGe ženklą nominantams įteikė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Anot ministrės, dvylika gero valdymo principų įgyvendinti praktikoje gali tik išties stiprios ir demokratiškos savivaldybės. Ji pasidžiaugė, kad tokių Lietuvoje – jau pusė savivaldybių, bei vylėsi, jog jos įkvėps ir likusias savivaldybes stiprinti demokratinį valdymą ir piliečių įtraukimą.
„Prienų rajono savivaldybė sėkmingai ir toliau eina demokratinio valdymo keliu ir labai džiugu, kad šiame kelyje tiek daug bendrakeleivių“, – atsiimdama apdovanojimą sakė vicemerė J. Zailskienė.
Europos Tarybos ženklas už nepriekaištingą demokratinį valdymą yra etaloninis vertinimas, kurio tikslas skatinti ir pripažinti gero valdymo praktikas Europos savivaldybėse. Vertinant bei tobulinant savo veiklą savivaldybėms rekomenduojama vadovautis 12 gero demokratinio valdymo principų. Jie labiausiai atspindi piliečių įtraukimą, dalyvavimą, sąžiningumą ir rinkimuose, ir kitose organizacijos veiklose. Projekto metu buvo vertinama savivaldybių atitiktis šiems valdymo principams.
Prienų rajono savivaldybę savanoriškai galėjo vertinti jos gyventojai, administracijos darbuotojai, tarybos nariai. Dėkojame visiems, kurie pildė klausimynus ir išreiškė savo nuomonę, prisidėdami prie Prienų rajono savivaldybės įvertinimo ir įsivertinimo bei tolesnio demokratijos stiprinimo.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *