Vaikų vasaros stovyklų ataskaitinėje konferencijoje pasidalinta gerąja patirtimi

Spalio 30 d. Nemajūnų dienos centre surengta Birštono savivaldybės vaikų vasaros stovyklų ataskaitinė konferencija, kurioje pristatytos vasaros stovyklų, finansuojamų iš Birštono savivaldybės biudžeto, veiklos ir rezultatai, pasidalinta gerąja patirtimi.
Šiemet vaikų vasaros stovykloms savivaldybė skyrė 13400 eurų ir tai yra didžiausia skirta suma per penkerius metus. Iš biudžeto skirta suma – tai didelė parama stovyklų organizatoriams, kurie skirtų lėšų dėka Birštono krašte gyvenantiems vaikams sudarė sąlygas už simbolinį mokestį arba visiškai nemokamai vasarą praleisti įdomiai ir prasmingai.
Anot Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Gadliauskienės, šiemet Švietimo, kultūros ir sporto skyrius sulaukė 6 paraiškų, finansavimą gavo visi pareiškėjai, o vaikai galėjo rinktis sporto, meno, kraštotyros ir edukacines stovyklas.
Nemajūnų dienos centro, Birštono gimnazijos, Meno mokyklos, viešosios bibliotekos ir sporto centro organizuojamose stovyklose kūrybiškumo, komunikavimo, savarankiškumo, komandinio darbo ir kitus įgūdžius iš viso lavino per 260 įvairaus amžiaus vaikų. Stovyklų metu vaikai ne tik iš naujo pažino savo kraštą, bet ir Lietuvą, jos istoriją, lankėsi įvairiuose muziejuose, susipažino su įvairių įstaigų veikla.
Ataskaitinėje konferencijoje dalyvavusi Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė padėkojo visiems stovyklų organizatoriams bei pažadėjo, jog savivaldybė ir toliau stengsis nesumažinti dėmesio vaikų poilsiui vasaros metu. Konferencijos metu N. Dirginčienė organizatorius taip pat skatino neprarasti ryšio su stovyklose dalyvavusių vaikų tėvais bei išsiaiškinti jų lūkesčius, o siekiant, kad Birštono vaikai turėtų galimybę sudalyvauti įvairiose stovyklose, Švietimo, kultūros ir sporto skyriui pavedė užduotį kitąmet užtikrinti, kad stovyklos nevyktų tuo pačiu metu.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *