Edukacinės pamokos apie Antaną Lukšą Veiveriuose

Prienų rajono Veiverių krašto istorijos muziejuje eksponuojama edukacinė – kilnojamoji paroda „Laikom frontą!“. Ją parengė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus darbuotojai.
Paroda skirta partizano, politinio kalinio, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos ilgamečio vadovo Antano Lukšos 100-osioms gimimo metinėms atminti.
Spalio 13 d. parodą aplankė Prienų rajono Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos 3 a kl. ir 3 b kl. moksleiviai su mokytojomis Janina Joneliūniene ir Milana Kleniauskaite.
Edukacinėse pamokose mokiniai susipažino su partizano Antano Lukšos šeimos istorija, atliko praktines užduotis ir aplankė partizano Antano Lukšos kapą Veiverių „Skausmo“ kalnelyje.
Pamokas vedė Veiverių krašto istorijos muziejaus muziejininkė Jovita Každailienė. Iš jos visada galima labai daug įdomaus išgirsti apie Veiverių kraštą, bet šios pamokos tikslas – supažindinti su Antano Lukšos-Arūno ir jo šeimos narių bei Lietuvos laisvės kovotojų istorija. Ir užmegzti pokalbį apie šių žmonių meilę ir pagarbą Lietuvai ir apie tai, kaip savyje ugdyti pilietiškumą ir meilę savo artimui ir Tėvynei.
Veiverių krašto žmonės dėkingi muziejininkei J.Každailienei už visuomenėje puoselėjamą istorinę atmintį, sudaromas galimybes mokiniams įgyti naujų žinių netradicinėse pamokose. Aplankyti parodą galėjo vietos bendruomenės žmonės ir į miestelį atvykę svečiai.
Paroda ,,Laikom frontą!“ Veiverių krašto istorijos muziejuje veiks iki 2023 m. spalio 20 d. Vėliau ji keliaus į Prienų krašto muziejų.
Aldona Jakavonienė
Jovitos Každailienės nuotraukos

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *