Vaistai sielai. Psichologinė pagalba regėjimo negalią turintiems žmonėms

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Prienų filialas prisijungė prie Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro įgyvendinamo projekto „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“, kurio tikslas – užtikrinti kompleksinių paslaugų šeimai teikimą ir plėtrą.
Viena iš šių paslaugų – grupinės konsultacijos asmenims, patiriantiems sunkumų asmeniniame gyvenime ar šeimoje. Ne paslaptis, kad regėjimo negalią turintys asmenys patiria ne tik fizinių, bet ir psichologinių sunkumų: dėl patiriamo bejėgiškumo, dar vis pasitaikančių neigiamų aplinkinių reakcijų dažnai būna susirūpinę, liūdi ar pyksta. Tai, be abejo, persiduoda ir kitiems šeimos nariams, jiems taip pat nelengva psichologiškai. Todėl galimybė prisijungti prie projekto mums yra kaip sielos vaistai.
Projekte dalyvauja 12 asmenų, kuriems kartą per savaitę organizuojami psichologiniai užsiėmimai. Jau pirmojo užsiėmimo metu psichologė Evelina užmezgė ryšį su grupės dalyvėmis, atsirado tarpusavio pasitikėjimas bei tikėjimas, kad gausime naudingų žinių ir patarimų, kuriuos galėsime pritaikyti gyvenime.
Esame dėkingi Socialinių paslaugų centrui, projekto koordinatorei Liudai Šeškuvienei, socialinei darbuotojai Aušrai Šliaužienei ir psichologei Evelinai Tiščenkienei už pakvietimą dalyvauti projekte ir bendradarbiavimo stiprinimą.
LASS Prienų filialo pirmininkė Irena Karsokaitė

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *