Lietuvoje įvyko trečioji miško švarinimo talka

Praėjusį savaitgalį visoje Lietuvoje vyko Valstybinių miškų urėdijos ir Aplinkos ministerijos organizuojama miškų švarinimo akcija „Miško kuopa“, jau trečią kartą subūrusi visuomenę prasmingam darbui.
Kaip rašoma Valstybinių miškų urėdijos pranešime, šiemet „Miško kuopoje“ dalyvavo rekordinis skaičius – apie 1000 – talkininkų, kurie Lietuvos miškuose bendrai surinko apie 115 tonų įvairių atliekų: padangų, kurios gamtoje dūla daugiau nei šimtmetį, plastiko, statybinio laužo ir automobilių detalių.
Anot Prienų regioninio padalinio vyriausiojo miškininko Tado Zubavičiaus, Prienų regioniniame padalinyje, Sudvajų ir Punios girininkijose, „Miško kuopoje“ dalyvavo apie 70 gamtai neabejingų žmonių. Tarp jų –ir gausus būrys Balbieriškio pagrindinės mokyklos 5–10 klasių moksleivių, švarinusių savo krašto miškus, priklausančius Punios girininkijai.
„Miško kuopos“ darbus koordinavo Prienų regioninio padalinio Punios ir Sudvajų girininkijų specialistai Alvydas Žvinakevičius, Mindaugas Jasionis bei Andrius Kuzmickas, kurie taip pat pasirūpino ir šiukšlių išvežimu iš miškų. Miškininkai džiaugiasi, jog žmonės tampa sąmoningesni, savanoriškai prisideda prie miškų švarinimo.
Parengė Rimantė Jančauskaitė
Balbieriškio pagrindinės mokyklos nuotraukos

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *