Žilo šilo darbininkai

Liepos 26 dieną Birštono viešosios bibliotekos Birštono vienkiemio padalinyje vyko renginys „Žilo šilo darbininkai“ – Vaikų vasaros poilsio programos skaitymai vaikams „Kas žmogiuko širdyje“, skirti rašytojo Anzelmo Matučio 100-osioms gimimo metinėms paminėti. Džiaugiamės, kad šiuos renginius remia Birštono savivaldybė.
Anzelmas Matutis visą savo gyvenimą pašventė vaikams. Jis – daugelio vaikiškos poezijos rinkinių autorius, ne vienos premijos laureatas. A. Matučio poezija skaitoma ir šiandien, leidžiami pakartotiniai jos leidimai.
Renginyje dalyvavo Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis“  auklėtiniai. Juos į biblioteką atlydėjo auklėtoja Gitana Marčiukaitienė ir auklėtojos padėjėja. Bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė papasakojo vaikams apie rašytoją Anzelmą Matutį. Po to ji paskaitė eilėraščių iš Anzelmo Matučio knygos „Žilo šilo darbininkai“. Šioje knygoje – trumpi eilėraštukai apie mišką, jo gyventojus.  Vaikams buvo įdomu sužinoti apie volungę, teterviną, barsuką, voverytę, bebrą ir kitus miško gyventojus. Pasiklausę nuostabių A. Matučio eilėraščių, vaikai piešė mišką ir  jo gyventojus. Renginio pabaigoje darželinukai gavo ir prizų, ir vaišių.
Gražina Andrulevičienė
Birštono viešosios bibliotekos Birštono vienkiemio padalinio bibliotekininkė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *