„Eglės sanatorijoje“ – naujas Medicinos vadovas

Birželio 12 d. „Eglės sanatorijoje“ darbą pradėjo naujasis Medicinos vadovas, doc. dr. neuromokslininkas Kęstutis Skauminas. Ilgus metus gydęs neurologines ligas, buvęs LSMU Ligoninės Kauno klinikų Galvos smegenų chirurgijos skyriaus gyd. neurochirurgas nuo šiol visas jėgas ir kompetencijas skirs žmonių sveikatai atkurti, saugoti ir stiprinti sanatorijoje.
Buvęs LSMU Neuromokslų instituto Molekulinės neuroonkologijos laboratorijos vadovas, LSMU Neurochirurgijos klinikos docentas K. Skauminas, pradėdamas naują veiklą, teigia neuromokslų žinias ketinantis taikyti prisidėdamas prie sveiko senėjimo, pažintinių funkcijų išsaugojimo ir gyvenimo be ligų trukmės ilginimo.
Dr. K. Skauminas taip pat ketina inicijuoti mokslinius tyrimus, skirtus sanatorinio kurortinio gydymo poveikiui tirti ir inovatyvioms reabilitacijos technologijoms diegti. „Tikiuosi pateisinti man parodytą pasitikėjimą kurdamas ir įgyvendindamas naują „Eglės sanatorijos“ medicinos strategiją“, – sako naujasis medicinos vadovas. Jis teigia sieksiąs atkreipti dėmesį į tai, kad sanatorinis gydymas prisideda prie visuomenės sveikatos gerinimo ir turėtų būti valstybės politikos dalis, taip pat labiau prieinamas ir pasiekiamas gyventojams, o sveikatinimo ir reabilitacijos paslaugos turėtų tapti integralia asmens sveikatos priežiūros dalimi.
„Eglės sanatorijos“ generalinis direktorius Artūras Salda neabejoja, kad prie sanatorijos vadovų komandos prisijungusio dr. K. Skaumino žinios ir patirtis neurologinių susirgimų srityje bus neįkainojami ir į bendrą veiklą įneš teigiamų pokyčių, naujų požiūrių ir idėjų.
„Nervų sistemos ligos yra tarp dažniausiai pasitaikančių, todėl dr. K. Skaumino atėjimas sustiprins „Eglės sanatoriją“ gydant šios srities ligas, – sako A. Salda. – Sanatorinis gydymas ir medicininė reabilitacija turi ilgametes tradicijas, jų veiksmingumas yra laiko patikrintas, todėl ir ateityje bus siekiama mokslu grįstais būdais tobulinti jau esamas programas, pritaikant inovatyvias procedūras.“
Dr. K. Skauminas pabrėžia, kad labai svarbu ir toliau kiekvienam atvykusiam į sanatoriją skirti asmeninio dėmesio bei pasirūpinti ne tik fizine, bet ir protine bei dvasine sveikata.
„Vienas kertinių mano veiklos tikslų – pasitikėjimo įmone, jos paslaugomis, dirbančiais žmonėmis ir jų kompetencija kūrimas, palaikymas ir išsaugojimas. Ne mažiau svarbu išlaikyti klientų pasitenkinimą ir paslaugų kokybę“, – teigia naujasis medicinos vadovas.
Parengta pagal BNS informaciją

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *