Ar buhalterinės apskaitos paslaugos teikiamos tik didelėms įmonėms, ar tai gali būti naudinga ir mažoms įmonėms?

Tiek kalbant apie buhalteriją, tiek ir apie kitas paslaugas įmonėms, dar neretai vadovaujamasi pozicija, kad iš šalies samdomi specialistai daugiau orientuoti į dideles įmones, o mažoms tai netinkamas veiklos modelis, per didelė prabanga ir pan. Tačiau įsigilinus paaiškėja, jog daugeliu atvejų profesionalių paslaugų pirkimas iš šalies įmonei finansiniu požiūriu yra net naudingesnis, nepriklausomai nuo to, ar įmonė didelė, ar maža. Ne išimtis ir buhalterinės apskaitos paslaugos.

Kas yra buhalterinė apskaita?

Neretai ji suvokiama gana siauru požiūriu ir manoma, jog tai tėra pajamų ir išlaidų fiksavimas, mokesčių mokėjimas bei finansinių dokumentų rengimas. Tačiau buhalterinė apskaita yra vienas iš svarbiausių informacijos šaltinių, kuriuo verta remtis tiek analizuojant dabartinę įmonės situaciją, tiek ir kuriant plėtros planus bei ateities perspektyvas. Taigi šią verslo sritį svarbu tvarkyti preciziškai, nepaliekant rizikos nė menkiausioms klaidoms. Tad samdyti profesionalias paslaugas teikiančią buhalterinės apskaitos įmonę bus itin geras sprendimas, ir visiškai nesvarbu, kokio dydžio yra jūsų įmonė.

Mažiau kainuojantis sprendimas

Natūralu, jog mažesni verslai yra suinteresuoti kuo daugiau sutaupyti. Žinoma, ne kokybės sąskaita. Tad verta žinoti, jog samdyti buhalterinių paslaugų įmonę dažnu atveju yra pigiau, nei samdyti darbuotoją, kas dar kartą įrodo, jog šio paslaugos idealiai tinka ir mažiems verslo subjektams. Juo labiau, kad mažesnėse įmonėse, ypač veiklos pradžioje, buhalteriui nebūna didelio darbo krūvio, tad išlaikyti jo etatą, o dar ir sukurti fizinę darbo vietą, kainuos gerokai daugiau, nei samdyti šias paslaugas teikiančią profesionalų komandą. Dar būtina paminėti ir tai, kad buhalterines paslaugas teikiančiai įmonei mokama suma paprastai tiesiogiai susijusi su darbo apimtimis, todėl jei darbo bus mažiau, mokestis taip pat mažės.

Pasirinkus įmonės teikiamas paslaugas, o ne samdomą darbuotoją, nereikės įrengti ir fizinės darbo vietos, kas mažai įmonei gali būti iššūkis: tiek dėl finansų, tiek dėl ploto, kurio nedidelis biuras gali stokoti.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *