Prienų rajono gabių mokinių pagerbimo šventė „Pasidžiaukime kartu“

Gegužės 23 d. įvyko Prienų rajono savivaldybės mokyklų gabių mokinių pagerbimo šventė „Pasidžiaukime kartu“. Šventę organizavo Prienų švietimo pagalbos tarnyba, bendradarbiaudama su Švietimo ir sporto skyriumi, o finansavo Prienų r. savivaldybė Gabių ir talentingų vaikų skatinimo ir rėmimo programos lėšomis.
Šiais metais tradicinė šventė vyko Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Šventėje dalyvavo gražus žiedas gabių, talentingų mokinių, rajoninių įvairių dalykų olimpiadų, konkursų ir varžybų nugalėtojų.
Kaip minėjo laikinoji Švietimo pagalbos tarnybos direktorė Danguolė Damijonaitytė, šiais mokslo metais buvo suorganizuoti 89 renginiai – konkursai, olimpiados, varžybos, kuriuose dalyvavo per tris su puse tūkstančio mokinių. Vien tik konkursuose ir olimpiadose dalyvavo daugiau nei 2400 mokinių, iš kurių 624 laimėjo prizines vietas.
Šventės dalyvius pasveikino Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas. Meras pasidžiaugė, kad rajone yra stipri švietimo bendruomenė: daug puikiai besimokančių, talentingų mokinių, garsinančių pasiekimais mokyklas ir savo kraštą mokslo, meno, sporto srityse, daug puikių mokytojų, gerai paruošiančių vaikus, aktyvių tėvų, dalyvaujančių ugdymo bendruomenės gyvenime ir palaikančių savo vaikus, palinkėjo jiems šauniai praleisti ateinančias vasaros atostogas ir su nauja energija pradėti kitus mokslo metus.
Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas taip pat džiaugėsi gausa mokinių, kurie nori, gali ir mokosi gerai. „Mes visada norime visko, kas gerai: kad mokytų geri mokytojai, gydytų geri medikai, vežiotų geri vairuotojai. Tad jei mokysimės gerai, tapsime ir gerais specialistais“, – pabrėžė švietimo vadovas, palinkėdamas visiems sėkmės ir gerų pasiekimų.
Už aukštus, išskirtinius pasiekimus dalis mokinių buvo apdovanoti Savivaldybės mero, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo bei laikinosios Švietimo pagalbos tarnybos direktorės padėkos raštais.
Šventės staigmena ir dovana visiems dalyviams – iliuzionistas Mantas Wizard, kurio mintys ir pasirodymas scenoje paliko mokiniams daug malonių įspūdžių.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *