Integralios pagalbos paslaugos Prienuose teikiamos ir toliau

Taip nutinka, kad vieną dieną šeima susiduria su skaudžia patirtimi – tenka slaugyti pačius artimiausius žmones. Tada šeimos narius užgriūva begalė nežinomųjų: pradedant, „Kas tai yra socialinės paslaugos“ ir baigiant – kaip rūpinantis artimuoju patiems nepalūžti ir išlaikyti teigiamą emocinį ryšį. Įsipareigojimus šeimai dažnai tenka derinti su darbu ir ne visada pavyksta tai išspręsti. Šiuos šeimos rūpesčius nuo 2016 m. lapkričio 7 d. dalinai perėmė Prienų rajono socialinių paslaugų centro darbuotojai, teikdami Integralios pagalbos paslaugas. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. buvo įgyvendintas Integralios pagalbos projektas, finansuojamas iš Europos socialinio fondo. Per šešerius metus paslaugos buvo suteiktos 47 paslaugų gavėjams: 20 asmenų per mėnesį.
Prienų rajono savivaldybės administracijai, Socialinių paslaugų centrą atrinkus ir patvirtinus partneriu, nuo 2023 m. sausio 1 d. Centras vėl pradėjo vykdyti projektą „Integralios pagalbos teikimas ir plėtra Lietuvos savivaldybėse“. Integrali pagalba teikiama įgyvendinant 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis finansuojamą projektą, kurio vertė 407 756 Eur. Projekto pareiškėja – Europos socialinio fondo agentūra (toliau – ESFA), o partneris – Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centras.
Projekto tikslas – suteikti integralią pagalbą (socialinę globą ir slaugą) vaikams su negalia, suaugusiems asmenims su negalia ir senyvo amžiaus asmenims, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis.
Projekto metu teikiamos konsultacijos suaugusiems asmenims su negalia ir senyvo amžiaus asmenims ir juos namuose prižiūrintiems šeimos nariams, psichologinė pagalba neįgaliems, senyvo amžiaus asmenims ir juos prižiūrintiems šeimos nariams, integralią pagalbą teikiantiems darbuotojams. Planuojamas integralią pagalbą teikiančių mobiliųjų komandų narių kompetencijos ir kvalifikacijos tobulinimas, aprūpinimas slaugos priemonėmis, įranga ir įrenginiais, kurie reikalingi integralios pagalbos teikimui. Projekto įgyvendinimo metu numatomi neformalios pagalbos skatinimo renginiai integralią pagalbą teikiantiems darbuotojams, šeimos nariams, bendruomenei.
Integrali pagalba asmens namuose teikiama komandos principu, siekiant išsiaiškinti asmens socialinės globos ir slaugos paslaugų poreikį, organizuoti ir teikti šias paslaugas, taikant efektyvias slaugos priemones ir socialines paslaugas. Paslaugas teikia kvalifikuoti ir profesionalūs darbuotojai: socialinis darbuotojas, atvejo vadybininkas, slaugytojos, slaugytojo padėjėjai, individualios priežiūros darbuotojai bei psichologė.
Projekto trukmė: 2023 m. sausio 1 d. – 2026 m. gruodžio 31 d.
Suinteresuotus asmenis dėl paslaugų ir išsamesnės informacijos prašome kreiptis į Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centrą, adresu: Vytenio g. 2, Prienai arba telefonu (8 319) 52 576. El. paštas soc.paslaugucentras@prienuspc.lt Atsakinga socialinė darbuotoja Rita Vaškevičienė, mob. tel. 8 612 55 394.

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *