Šeimų sąjūdžio atstovai apeliavo į politikų sąžinę

Prienų rajono savivaldybės tarybos darbe – precedento neturintis atvejis. Lietuvos regionų partijos atstovas, Tarybos narys Egidijus Visockas įregistravo sprendimo projektą, ragindamas kolegas priimti deklaraciją „Prienų rajono savivaldybė be genderizmo ir LGBT ideologijos“. Jos esmė – įsipareigojimas priešintis homoseksualizmo, translytiškumo skatinimui mokyklose ir stabdyti „visuomeninio gyvenimo seksualizavimą“.
Ketvirtadienį, valanda prieš Savivaldybės tarybos posėdį, Laisvės aikštėje jau būriavosi Šeimų sąjūdžio atstovai su jo vadovu Raimondu Grinevičiumi priešakyje, kurie atvyko iš Kauno, Marijampolės ir kitų miestų išreikšti pritarimą E.Visocko pateiktai deklaracijai. Jų plakatai su tekstais „Saugok savo savivaldybės vaikų ateitį“, „Stop homodiktatui. Tikra, tvirta šeima“, „Tarybos nary – šis sprendimas lems tavo politinę ateitį“ ir kt. apeliavo į vietos politikų sąžinę, apsisprendžiant, kaip balsuoti už šį projektą.
Dar gerokai prieš šią akciją Savivaldybės politikams buvo daromas „vardinis“ poveikis viešojoje erdvėje, raginant juos balsuoti „teisingai“, t. y. pritarti, kad visi Prienų rajono savivaldybės sprendimai dėl švietimo ir ugdymo programų bei veiklų savivaldybės ikimokyklinėse įstaigose ir mokyklose būtų priimami remiantis deklaracijos nuostatomis.
Taryboje E. Visocko pristatytas sprendimas susilaukė įvairių nuomonių ir iš tarybos narių, ir iš Tribūnoje pasisakyti užsiregistravusių gyventojų. Visgi posėdžio metu sprendimui „Dėl genderizmo propagandos ir LGBT ideologijos sustabdymo savivaldybėje“ nepritarta. Sprendimą palaikė 6 Tarybos nariai, prieš balsavo – 4, susilaikė – 9, 1 nebalsavo. Plačiau apie priimtą sprendimą ir Tarybos narių argumentus skaitykite kitame „Gyvenimo“ numeryje.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *