Kartu tapė spalvotą šeimos paveikslą

Gegužės 18 dieną Prienų socialinių paslaugų centro darbuotojai pakvietė į renginį „Spalvota šeimos diena“ Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, kurio pagrindiniais veikėjais, dalyviais ir žiūrovais tapo Neįgaliųjų dienos grupės lankytojai. Pradėdama renginį, Socialinių paslaugų centro socialinio darbo organizatorė Asta Graužinienė pravėrė stilizuotas langines ir pakvietė visus kartu užpildyti tuščią langą, papuošti jį įvairiaspalvėmis kaspinų gėlėmis, šia simboline veikla parodyti, kad mylinčioje šeimoje, kaip ir darnioje bendruomenėje, visuomet yra namų langas, už kurio kažkas laukia.
Žmonėms su negalia tokį pojūtį spinduliuoja Socialinių paslaugų centro langai. Už jų dirba socialiniai darbuotojai, kurie organizuoja lankytojų dienos užimtumą bei išvykas, ugdo praktinius įgūdžius, atskleidžia meninius gebėjimus, o prireikus ir ašarą nušluosto… Apie tai, koks prasmingas ir įvairus jų gyvenimas Centre, neįgalieji pasakojo užimtumo specialistės Agnės Knašytės ir psichologės Violetos Puišienės iniciatyva sukurtame filme „Mes šalia“. Spalvotą šeimos dienos paveikslą – su pačiais svarbiausiais žmonėmis, prisiminimais, emocijomis – padėjo „tapyti“ ir Socialinių paslaugų centro direktorė A.Urbonienė, meras A. Vaicekauskas, vicemerė L. Jančiukienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja S. Mekionienė ir kiti, pasidalinę savo mintimis, kokias asociacijas jiems sukelia žodis „šeima“.
Trūkstamas dėlionės dalis muzika užpildė pirmąkart Prienuose koncertavęs Nacionalinis „Spalvų orkestras“, kuriame groja žmonės su intelekto negalia. Nepažindami natų, jie muzikuoja pagal spalvų metodiką, perimtą iš Olandijos. Kolektyvo dalyviams muzika yra ir raiškos būdas, ir bendravimo bei terapijos priemonė. Šis koncertas surengtas bendradarbiaujant su Lietuvos specialiosios kūrybos draugija ,,Guboja“. Šios asociacijos nariais šiemet tapo ir Socialinių paslaugų centro neįgaliųjų grupės lankytojai, tapantys paveikslus, kuriantys koliažus, savo rankomis kuriantys įvairius tekstilės, medžio, popieriaus darbelius. Neįgaliųjų dienos grupės lankytojų ir darbuotojų darbelių parodą buvo galima apžiūrėti po šventės ir įsigyti patikusių dirbinių. Svečiai iš „Spalvų orkestro“ buvo pakviesti apžiūrėti Socialinių paslaugų centro erdves, pabendrauti ir pasivaišinti.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *