Mankštinamės ir laukiame vasaros išvykų

Birštono sveikos gyvensenos klubas „Šilagėlė“, vadovaujamas Aldonos Žaliauskienės, bendradarbiauja su Kauno visuomenės sveikatos biuru, todėl turėjo galimybę klubo narius pakviesti į du užsiėmimus. Juos vedė Lietuvos sporto universiteto docentė J. Čepulienė.
Pirmame užsiėmime „Kasdieniniai pratimai pusiausvyros ir koordinacijos lavinimui“ buvo papasakota apie koordinacijos sutrikimų priežastis, apie tai, kokių priemonių reikia imtis, norint išvengti griuvimo. Sutrikusi laikysena keičia eiseną, todėl praktinėje dalyje kartu mokėmės pratimų, kuriuos galima atlikti namų aplinkoje, panaudojant kėdę, stalą, kitas po ranka esančias priemones.
Kitą savaitę vykęs užsiėmimas „Kokybiško gyvenimo strategijos“ sukvietė dar daugiau dalyvių. Vytauto Didžiojo universiteto dėstytoja, biomedicinos mokslų daktarė Asta Mockienė patarė, kaip ilgai ir kokybiškai gyventi, o tai priklauso ir nuo sveikos gyvensenos, ypač psichologinės, vartojamo maisto kokybės bei kiekio.
Narių veiklą pagyvina kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį vykstantys pabendravimai klubo būstinėje „Carito“ bendruomenės namuose, kuriuose nuo 18 val. gali apsilankyti visi norintys.
Birželio 2–4 dienomis vyksime į Palangos kurorto atidarymo šventę, kur galėsime dalyvauti ne tik sportiniuose, bet ir kultūriniuose renginiuose.
Birželio 28–29 d. „Šilagėlės“ narių laukia turininga išvyka į Ventspilį, Latvijos Veneciją – Kuldygą, kur apžiūrėsime plačiausią 249 metrų Europos krioklį per Ventos upę, Riežupės smėlio urvus. Smagiai pasivaikščiosime po vieną turtingiausių Latvijos miestų – Ventspilį, maudysimės jūroje  ir grožėsimės vakariniu miestu. Po nakvynės ant jūros kranto plauksime laivu Ventos delta. Grįžtant  aplankysime „Marso“ kanjonus Akmenės rajone.
Tad vieni kitiems linkime gražios ir sveikos vasaros.
Nijolė Juozaitienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *