Birštono EURODIENŲ aidai

Gegužės 9-ąją minime Europos dieną. Lietuva šiemet kartu minėjo ir 20-ąsias apsisprendimo tapti Europos Bendrijos nare metines. Pažymint šias svarbias datas, gegužės 8-12 dienomis Birštone vyko EURODIENOS.
Jų renginiai prasidėjo dar pirmadienio pavakare. EURODIENAS atidarė „Šeimų dūzgės“.
Spalvingame ir nuotaikingame renginyje netrūko ypatingai gero oro, juoko ir nepakartojamų birštoniečių emocijų. Birštono savivaldybės aikštėje šurmuliavo šeimos su vaikais, jaunimas, senjorai.
Renginį atidarė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, sveikindama Birštoną su Europos gimtadieniu. Nepakartojamus eksperimentus demonstravo išradingieji mokslininkai N2, pritraukę didelį būrį vaikų ir suaugusiųjų. Jaunųjų atlikėjų muzikos grupė „Stotis“ džiugino gera muzika, o su visada besišypsančiu Burbulų dėde mažieji birštoniečiai siautė muilo burbuluose.
Antradienis buvo skirtas žinių patikrinimui, kiek mes žinome apie Europos Sąjungą, trečiadienį susitikta su „Europos Solidarumo korpuse“ komandos nariais, ketvirtadienį diskutuota apie jaunimo galimybes ES ir Birštono kurorto vaidmenį Europoje bei savivaldybės jaunimo politiką.
Pokalbius ir susitikimus lydėjo muzikiniai pasirodymai, o šventinę savaitę penktadienio vakarą vainikavo jaunimo piknikas „Kylam? Birštonas – Europa“.
Renginius organizavo: Birštono savivaldybė, Jaunimo reikalų taryba, Birštono gimnazijos mokinių parlamentas ir Birštono kultūros centras.
Renginys finansuotas: Birštono savivaldybės bei Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo 2014–2020 nacionalinės programos lėšomis.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *