Kartu

Svarbu pažiūrėti, bet dar svarbiau – pamatyti.
Pamatyti esantį kartu

„Kartu įveikiant krizes“ – šių metų – 23-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės –šūkis, pakvietęs ne tik atsigręžti atgal ir įvertinti didžiulį profesinį ir kūrybinį bibliotekų potencialą įveikti įvairiausio pobūdžio krizines situacijas. Šis šūkis įkvėpė atidžiai pažiūrėti, o svarbiausia – pamatyti, kiekvieną bibliotekos darbuotoją, kuris buvo KARTU su savo kolegomis ir bendruomene, kad biblioteka ir joje sutelkti informaciniai, kultūriniai ištekliai visada ir kiekvienam būtų prieinami ir lyg ranka pasiekiami pačiais įvairiausiais kontaktiniais ir nuotoliniais būdais, visais geriausiais ir pačiais sunkiausiais laikais.
Šūkis – „Kartu įveikiant krizes“ – yra apie bibliotekas, bet dar labiau – apie žmones – bibliotekininkus, todėl balandžio 26-ąją Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje paminėti Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę susirinkę bibliotekos darbuotojai pirmiausiai buvo apdovanoti jautria ir prasminga literatūrine-muzikine programa, kurią atliko aktorė Valda Bičkutė ir bardas, kompozitorius, dainų autorius ir atlikėjas, buvęs ilgametis grupės „Skylė“ narys Jonas Krivickas. Po pakiliai nuteikusios aukšto profesionalumo lygio meninės programos visų laukė džiugi „ceremonija“ – geriausių metų bibliotekininkų apdovanojimai. 2023 m. Prienų Justino Marcinkevičius viešojoje bibliotekoje tokie apdovanojimai vyko pirmą kartą. Bendruomenės susitarimu, Metų bibliotekininkas buvo renkamas slaptu balsavimu. Kandidatais į šį titulą buvo visi bibliotekininkai, už savo kolegas balsavo taip pat visi bibliotekos darbuotojai. Rinkimai buvo įdomūs – dviem kandidatams surinkus vienodą balsų skaičių net prireikė antro rinkimų turo. Metų bibliotekininkais tapo metodininkė Dalia Bredelienė, Vaikų literatūros skyriaus vedėja Eglė Uleckienė, Skriaudžių bibliotekos bibliotekininkė Ramunė Celiešienė, Informacijos skyriaus vyresnioji bibliotekininkė-bibliografė Ingrida Kazlauskienė.
Pasveikinti bibliotekininkus atvyko Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, kuris įteikė padėką „Metų bibliotekininkas 2023“ nominantei Daliai Bredelienei. Vicemerė Jūratė Zailskienė pasveikino ir įteikė Savivaldybės padėką Eglei Uleckienei. Kultūros, ir turizmo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis pasveikino ir įteikė Savivaldybės padėkas Ramunei Celiešienei ir Ingridai Kazlauskienei. Piniginius prizus geriausiems bibliotekininkams įsteigė ne tik pati įstaiga, bet ir Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos darbuotojų profesinė sąjunga bei Lietuvos bibliotekininkų draugijos PJMVB skyrius.
Direktorės Daivos Čepeliauskienės dėka nė vienas bibliotekos darbuotojas neliko be apdovanojimo. Direktorė kiekvienam darbuotojui – ir specialistams, ir kvalifikuotiems darbuotojams, ir aptarnaujančiam personalui rado nuoširdų padėkos žodį, pasidžiaugė labiausiai matoma, o kartais visai nematoma, tik nujaučiama kiekvieno darbuotojo charakterio savybe ar profesinės veiklos ypatumu, kuris, būdamas unikalus, yra labai svarbus tiek visai bibliotekos bendruomenei, tiek kiekvienam, einančiam KARTU.
Kartu būti.
Kartu džiaugtis.
Kartu įveikti sunkumus.
Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *