Kiekvieni gyvenimo metai – neįkainojamas turtas

Praėjusio sekmadienio popietę Skriaudžių Šv. Lauryno bažnyčioje buvo aukojamos iškilmingos Šv. Mišios. Jų metu Skriaudžių ir Ąžuolų Būdos parapijų klebonas Antanas Mickevičius buvo pasveikintas jubiliejinio – 60-ojo gimtadienio proga.
Šia gražia intencija aukotose Mišiose dalyvavo ne tik abiejų parapijų bendruomenių žmonės, bet ir gausus būrys svečių iš kitų Vilkaviškio vyskupijai priklausančių parapijų. Per 32 kunigystės metus

Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas linkėjo jubiliatui prasmingos veiklos Skriaudžiuose.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas dėkojo kunigui Antanui Mickevičiui už įmintus ryškius pėdsakus Kauno krašte.

Kad Skriaudžių parapijos bažnyčia taptų svetingais namais, kartu su klebonu Antanu rūpinasi ir vargonininkė Virginija.

kunigo Antano Mickevičiaus tarnauta keliolikoje parapijų – daugiausia Kauno rajone, bet gyvenimo kelias pirmiausia buvo nuvedęs į Šakius, vėliau – į Lazdijus bei kitus miestelius ir gyvenvietes. Paskutinė tarnystės stotelė, prieš persikeliant į Skriaudžius, buvo Šlienavos parapija.
Ir visose parapijose, kuriose teko darbuotis, kunigas Antanas sako sutikęs daug plačios širdies, nuoširdžių bei artimų žmonių, likusių bičiuliais visam gyvenimui. Ir, matyt, neatsitiktinai, ne tik iš kunigui rodomos pagarbos. Svarbiausia tai, kad jis ir pats visada ėjęs, o ir dabar į susitikimus su žmonėmis eina atvira širdimi, atliepdamas ir tėvų mokymui, kad pirmiausia reikia padėti kitam, tik paskui galvoti apie save.
Kad taip gyventa ir gyvenama, liudija ir sekmadienį per bažnyčią, o vėliau ir Skriaudžių laisvalaikio salėje nusidriekusi sveikintojų eilė. Tarp jų buvo artimieji, bendraklasiai, buvę parapijiečiai, mokiniai, įvairiose kitose gyvenimo situacijose sutikti širdies balsui artimi žmonės. Ir, žinoma, jubiliato mokytojos – vienuolės bei bičiuliai iš gimtosios Kybartų parapijos, kuriose prasidėjo kelias į pašaukimą.
Taigi gėlės, linkėjimai ir padėkos skleidėsi ir liejosi lyg iš Gausybės rago. Linkėjimus lydėjo ir muzikiniai sveikinimai, jautrūs bei šilti prisiminimai ir linksmi pašmaikštavimai prisimenant vieną ar kitą nutikimą. Pats sukaktuvininkas taip pat buvo kupinas dėkingumo žodžių jį auginusiems ir padėjusiems pasirinkti teisingą gyvenimo kelią tėvams, iškiliems dvasininkams Juozui Žemaičiui ir Sigitui Tamkevičiui, visiems šalia buvusiems ir esantiems žmonėms. Tiems, kurie puoselėja bendrystės, meilės, pareigos ir atsakomybės jausmus.
… Gera būti geru žmogumi ir tuo gerumu sugebėti dalintis su kitais. Nors tai daryti ir labai nelengva, nes, kaip liudija gyvenimas, būtent gerumą ir sunkiausia išdalinti. Jis beveik visada sugrįžta…
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *