Ar Prienų „Labas GAS“ išsikapstys iš turnyrinės lentelės dugno?

Reguliariajam Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonui einant į pabaigą, Prienų „Labas GAS“ ir toliau lieka paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje.
Balandžio 19 dieną, Prienų krepšinio ekipai 36 taškais pralaimėjus kovą prieš Alytaus „Wolves“ krepšinio klubą, prieniškiai dar labiau sumažino savo šansus pakilti iš lentelės dugno, o alytiškiai gavo galimybę priartėti prie antroje vietoje esančio Vilniaus „Ryto“.
Tiesa, rungtynių pradžioje Prienų ekipa buvo nusiteikusi kovingai, o Justino Jogmino išvesta į priekį komanda išaugino savo pranašumą iki 6 taškų. Deja, baigiantis kėliniui, prieniškiai buvo išbarstę kone visą savo taškų persvarą ir į antrąjį kėlinį žengė turėdami vos 1 taško pranašumą.
Tuomet „Wolves“ ir pagavo „bangą“ bei perėmė rungtynių eigą į savo rankas. Baigiantis pirmajai rungtynių pusei prieniškiai jau turėjo dviženklį taškų deficitą, kurio nepavyko panaikinti iki rungtynių pabaigos, o Alytaus „Wolves“ namuose iškovojo užtikrintą pergalę rezultatu 94:58.
Iki šiol Prienų ekipa yra sužaidusi 28 rungtynes, jose iškovojo vos 4 pergales ir pralaimėjo 24 mačus.
Iki reguliariojo sezono pabaigos Prienų „Labas GAS“ ekipos laukia dar 4 rungtynės. Visgi, net ir didelės sėkmės atveju, jei Prienų komandai pavyktų laimėti jų laukiančias rungtynes prieš Panevėžio „Lietkabelį“, Klaipėdos „Neptūną“, Jonavos „Cbet“ bei „Šiaulių“ ekipą, vargu, ar ji išsikapstytų iš turnyrinės lentelės dugno. Juk šiuo metu 11 vietą užimantys Gargždai, kurių taip pat laukia dar 4 kovos, turi 2 pergalėmis daugiau.
Kaip žinia, paskutinėje vietoje atsidūrusiai komandai, neatitikus ir kitų kriterijų, gali grėsti iškritimas iš Lietuvos krepšinio lygos. Apie tokią galimybę Prienų klubo vadovas Marius Milaševičius, duodamas interviu „Basketnews“ žurnalistams, užsiminė dar balandžio mėnesį. Pokalbio metu M. Milaševičius teigė, jog dvi iš į NKL finalo ketverto patekusių komandų (Mažeikių ir Telšių klubai) siektų žaisti kitame LKL sezone. „Jos žaistų kitose aikštelėse, „Gargždai“ jau sukūrė precedentą, ir aš tikrai dėl to nesu prieš. Krepšinis turi vystytis ir, jei yra galimybė žaisti kitoje arenoje, kad ateitų naujas klubas, viskas gerai“, – interviu metu sakė Prienų klubo vadovas.
Parengta pagal LKL ir „Basketnews“ informacijas

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *