Nepasimokė – teks atsakyti už pakartotines vagystes

Prienų rajono policijos pareigūnai balandžio pradžioje Prienų r., Veiverių sen., Papilvio kaime, operatyviai sulaikė sodo namelius „švarinantį“ ilgapirštį. Pasirodo, kad vyras vos per kelias dienas įsibrovė į penkis sodo namelius, esančius Papilvio kaime, ir pasisavino įvairių daiktų bei maisto produktų. Bendrai nuosavybės savininkams padarytas nuostolis siekia daugiau nei 1000 eurų.
24 m. vyras sodo nameliuose vogė interneto modemus, sodo ir buities įrankius, maistą bei alkoholinių gėrimų, mobiliojo ryšio telefoną ir įrengtą vaizdo stebėjimo kamerą. Jau anksčiau policijos pareigūnams žinomas asmuo būtent dėl išmaniosios IT technikos ir įdiegtų naujausių apsaugos technologijų buvo identifikuotas. O sekant karštais pėdsakais ir nukentėjusiųjų pranešimais, ilgapirštis kartu su dalimi pasisavinto „laimikio“ buvo rastas ir sulaikytas viename iš sodo namelių.
Paaiškėjo, kad vyriškis buvo teistas už identiškus nusikaltimus, atliko dalį bausmės ir buvo paleistas lygtinai. Tačiau nepasimokė iš ankstesnės savo gyvenimo patirties. Paleistas lygtinai nuo bausmės atlikimo jis dingo, todėl pareigūnai jau vykdė jo paiešką.
Prienų r. policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą asmens atžvilgiu dėl vagysčių ir jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.
Atsižvelgiant į vykdomas vagystes ne tik iš sodų namelių, bet ir sodybų, garažų ar prie namų paliktų daiktų bei technikos, policijos pareigūnai rekomenduoja pasirūpinti savo namų apsauga ir, esant galimybei, įsidiegti modernias vaizdo stebėjimo kameras, signalizaciją ar kitas namų apsaugos sistemas.
Linkime saugaus pavasario.
Alytaus apskr. VPK informacija

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *