Birštono savivaldybės taryba susirinko į paskutinį šios kadencijos posėdį

Prieš pradedant darbus naujai išrinktiems Tarybos nariams, balandžio 7 dieną Birštono savivaldybės taryba buvo susirinkusi į paskutinį šios kadencijos posėdį, kuriame apsvarstė 9 klausimus.
Įstatymams numatant, jog politinio (asmeninio) pasitikėjimo tarnautojai yra atleidžiami iš pareigų, pasibaigus jų pareigas paskyrusios Tarybos įgaliojimams, kadenciją baigianti Taryba pritarė Birštono savivaldybės Administracijos direktorės Jovitos Tirvienės ir jos pavaduotojo Vinco Revucko atleidimui iš pareigų.
Posėdyje Tarybos nariai nustatė ir Birštono savivaldybės mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičių. Svarstant klausimą, Dariaus Šeškevičiaus paklausta, kokia numatoma komanda į šias pareigas, merė Nijolė Dirginčienė konkrečių kandidatų neįvardijo, tačiau teigė, jog planuojamos dviejų vicemerų, Tarybos sekretoriaus ir patarėjo pareigybės. Anot merės, kandidatūras į šias pareigas planuojama teikti pirmojo posėdžio metu.
Darius Šeškevičius taip pat teiravosi, ar tokiai mažai savivaldybei reikalingi du vicemerai, tačiau, anot merės, toks sprendimas priimtas, atsižvelgiant į tai, jog Birštono savivaldybėje neplanuojama turėti Administracijos direktoriaus pavaduotojo, o merui atitenka daugiau papildomų funkcijų.
Posėdžio metu taip pat apsvarstyti turto nurašymo bei perėmimo klausimai, pritarta Birštono savivaldybės kovos su prekyba žmonėmis koordinavimo aprašo patvirtinimui bei Birštono savivaldybės atstovo Lauryno Laukevičiaus delegavimui į Alytaus vietos veiklos grupės valdybą.
Nors šįkart priimant sprendimus Tarybos nariai buvo vieningi, kiek daugiau diskusijų kėlė klausimas dėl leidimo imti paskolą iš VIPA VšĮ „Tulpės“ sanatorijai saulės elektrinės pirkimui saulės parke. 2021 m. liepos 8 d. Birštono savivaldybės taryba pritarė „Tulpės“ sanatorijos dalyvavimui projekte dėl atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo. Įstaiga pateikė paraišką saulės elektrinės saulės parke pirkimui ir jau yra pasirašiusi sutartį su Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA), tačiau APVA gali kompensuoti tik 50 proc. sumos, todėl Tarybos prašoma leisti imti paskolą. Kadangi kol kas neaišku, kiek toks projektas bus naudingas finansiškai, priimant sprendimą, kai kurie Tarybos nariai susilaikė. Sprendimui pritarė 11 Tarybos narių.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *