UAB „Pieno tyrimai“ ištikimi parodos „Ką pasėsi 2023“ dalyviai

Praėjusią savaitę vykusi žemės ūkio paroda „Ką pasėsi 2023“ buvo jau 27-ta. Šiemet Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje lankytojų laukė 500 dalyvių, pristatančių įvairią ūkyje naudojamą techniką, prekybininkų bei organizacijų, pasirengusių padėti surasti geriausius sprendimus konkrečiam ūkiui. Technologijos ūkiuose labai svarbios, nes jos augalininkystės ir gyvulininkystės ūkiuose prisideda prie sėkmingų sprendimų paieškos, kuriant aukštą pridėtinę vertę maisto produktų gamyboje.

UAB „Pieno tyrimai“ Dzūkijos skyriaus vadovė Lina Kriukelienė džiaugiasi, kad laimingąjį loterijos bilietą laimėjo Birštono krašto ūkininkas Vytautas Lėckas.

Parodoje, kaip ir kasmet, dalyvavo ir UAB „Pieno tyrimai“. Parodos dalyviai, apsilankę bendrovės stende, buvo kviečiami dalyvauti loterijoje, kurios metu buvo galima laimėti savo ūkiui nemokamą veršingumo nustatymo tyrimą. Džiugu, kad loterijoje sėkmė lydėjo ūkininką Vytautą Lėcką iš Birštono savivaldybės. Vytautas jau ne vienerius metus besinaudojantis gyvūnų produktyvumo tyrimų paslauga. Jo ūkyje kontroliuojamos 78 karvės, kurių vidutinis metinis produktyvumas daugiau kaip 5000 kg pieno.
Siekdami skatinti pieno gamintojus dalyvauti gyvūnų produktyvumo tyrimuose, parodos metu UAB „Pieno tyrimai“ atstovai pristatė paslaugų rinkinį ūkininkams. Jį sudaro veislininkystės apskaitos pieno ūkyje tvarkymas bei analizė, veršingumo nustatymo tyrimams taikoma 25 proc. nuolaida, keturi nemokami mastito sukėlėjų ir jautrumo antibiotikams nustatymo tyrimai per metus, vieną kartą metuose nemokamas mastito sukėlėjų identifikavimas PGR metodu. Taip pat gyvūnų produktyvumo tyrimus atliekantiems ūkininkams UAB „Pieno tyrimai“ siūlo nemokamą pieno kiekio matavimo priemonių kalibravimą, o pieno šaldymo rezervuarų patikrai taiko 5 proc. nuolaidą.
Pasirinkus gyvūnų produktyvumo tyrimų A metodą (kai produktyvumo tyrimus vykdo ir pirminę veislininkystės apskaitą tvarko licencijuoti produktyvumo tyrimų vykdytojai), net 70 proc. šių paslaugų kainos kompensuoja valstybė. Žemės ūkio ministrui patvirtinus 2023-2027 metų susietosios pajamų paramos už pienines karves administravimo taisykles, nuo šiol bus skiriama ir papildoma 10 Eur išmoka už pieninę karvę, jeigu laikytojo tiriamoji pieninių gyvūnų banda dalyvavo produktyvumo tyrimuose nepertraukiamai nuo praėjusių metų gegužės 1 d. iki einamųjų metų balandžio 30 d.
Savo ūkių ateitį planuojantys pieno gamintojai pripažįsta, kad iš savo veiklos reikia siekti maksimalaus rezultato – kuo didesnės ekonominės naudos, o jos sulaukti galima tik tada, jei ūkininkaujama pažangiai, pasitelkiamos kvalifikuotų specialistų žinios, tiriamas gyvūnų produktyvumas.
UAB „Pieno tyrimai“ Dzūkijos skyriaus vadovė Lina Kriukelienė

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *