Kruopštus Petro Stanevičiaus darbas atvedė prie mylimos veiklos

Praėjęs lygiadienis paskelbė pavasario pradžią, kuris atėjo ir į Birštono kultūros centrą, pasipuošusį spalvingais Petro Stanevičiaus tapybos darbais.
Kovo 30 dieną vykusio parodos pristatymo metu darbų autorių sveikino ištikimiausi bičiuliai ir kolegos, o jo mokytojas Remigijus Janušaitis prisipažino, kad netikėtas P. Stanevičiaus pasirodymas Birštono meno mokyklos suaugusiųjų dailės užsiėmimuose kėlė nuostabą, tačiau, pasak R. Janušaičio, P. Stanevičius pasinėrė į naują sritį, kuri jam puikiai sekasi.
Pats P.Stanevičius teigia, jog prieš kelerius metus net nežinojo, kad Birštono meno mokykloje mokytis tapybos subtilybių gali ir suaugusieji, tačiau, išgirdęs tokią naujieną, nusprendė pabandyti, o, kaip sakoma, „kartą paragavęs negali sustoti“, tad Petras taip greitai įsitraukė į kolektyvą, jog praėjo vos keleri metai ir šiandien jis jau džiaugiasi pirma autorine paroda. „Mokytojas Remigijus Janušaitis mane pradėjo mokyti nuo obuoliuko, o dabar mano paveiksluose – spalvos, šešėliai ir atspalviai…“, – pirmąja paroda džiaugėsi parodos „kaltininkas“.
Nors P. Stanevičius save vadina dar mokinuku, o Birštono kultūros centre eksponuojama tik nedidelė dalis paveikslų, jo darbų kraitė ne tokia ir maža – joje apie 150 įvairių tapybos darbų. Tiesa, pirmojo paveikslo Birštono kultūros centro fojė taip pat nerasime, tačiau, kaip „Gyvenimo“ skaitytojams pasakojo P. Stanevičius, tą pirmąjį savo darbelį jis iki šiol labai brangina.
Beje, beveik prieš 50 metų į Birštoną atvažiavęs P. Stanevičius yra žemaitis. Jį į kurortą atvedė darbas, mat pagal profesiją P. Stanevičius yra odontologas. Būtent kruopštus darbas ir padėjo atrasti dar vieną mylimą veiklą. Anot parodos autoriaus, jis visuomet sukosi meno srityje, tik ne dailėje, o muzikoje, o jo, kaip tapytojo, kelias prasidėjo prieš kelerius metus, kai kruopštų P. Stanevičiaus darbą pastebėjusi pacientė paklausė, ar šis piešia, ir padovanojo jam paveiksliuką, kurį vėliau Petras pabandė atkartoti.
P. Stanevičiaus darbai jau yra ne kartą viešai eksponuoti kartu su kitų menininkų darbais, pirmoji autorinė paroda – tai pirmas žingsnis didesnių darbų link. Daugiau ir didesnių parodų tikisi ir pats P. Stanevičius, kurio jau kitą dieną po parodos pristatymo Birštone laukė debiutas Seime rengiamoje birštoniečių parodoje.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *