Prasidėjo atkrentamųjų varžybų etapas

Balandžio 2 d. prasidėjo Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybių atkrintamųjų varžybų etapas.

Buvo sužaisti keturi ketvirtfinalių susitikimai, o pirmieji į aikštelę žengė „PMVD“ ir BC „Pakuonis-Energija“. „PMVD“ galingai pradėjo susitikimą ir M. Seiliaus bei P. Bartkevičiaus tolimų metimų dėka greitai susikūrė dviženklį pranašumą. Vis dėlto, „Pakuonio-Energijos“ komanda nesutriko ir įspūdingai žaidusio M.Yliaus dėka pasivijo savo varžovus. Po pirmojo ketvirčio „PMVD“ buvo priekyje 25:21, o M. Ylius Pakuonio komandai pelnė net 16 taškų. Antrajame kėlinyje „Pakuoniui-Energijai“ dar kurį laiką pavyko išlaikyti apylygį rezultatą, tačiau galiausiai „PMVD“ vėl prapliupo tolimais metimais ir žaibiškai susikrovė 20-ies taškų persvarą – 57:37. Antroje rungtynių dalyje, rezultatui leidžiant, „PMVD“ krepšininkai nusprendė įteikti dovaną gimtadienį šventusiam E. Zamblauskui ir puolimą ėmė organizuoti per savo snaiperį. Evaldas nenuvylė komandos draugų ir pataikė net 9 tolimus metimus! Kadangi „Pakuonis-Energija“ jau kiek anksčiau susitaikė su pralaimėjimu, intriga į rungtynes nesugrįžo ir „PMVD“ užtikrintai žengė į pusfinalį, laimėdama susitikimą rezultatu 103:69. Tuo tarpu BC „Pakuonis-Energija“ kovos dėl Mažosios taurės.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„PMVD“: E. Zamblauskas – 29, P. Bartkevičius – 22, M. Seilius – 21, K. Rimgaila – 10.
BC „Pakuonis-Energija“: M. Ylius – 29, L. Steponavičius – 12, R. Grimalauskas – 11.

Antrajame ketvirtfinalyje susitiko dvi Birštonui atstovaujančios komandos – „Versmė“ ir Birštono sporto centras. Abi komandos šioje akistatoje vertėsi be savo lyderių, tačiau jėgų persvara akivaizdžiai buvo „Versmės“ pusėje. Puikų komandinį žaidimą demonstravusi „Versmė“ nuo rungtynių pradžios po truputį didino savo pranašumą, tuo tarpu Birštono SC komandą nuo dar didesnių problemų gelbėjo keturi pataikyti tritaškiai. Po pirmojo ketvirčio „Versmė“ jau pirmavo 29:15. Antrajame ketvirtyje L. Vėlavičius ir L. Lukošenkinas smaginosi bombarduodami varžovų krepšį tolimais metimais, o „Versmės“ pranašumas jau tapo triuškinančiu – 61:34 įpusėjus rungtynėms. Nepaisant aiškios rungtynių baigties, antroje susitikimo dalyje Birštono SC jaunimas nenuleido rankų ir pagirtinai priešinosi savo varžovams. L. Marčiulionis puikiai pataikė iš toli, keletą sėkmingų atakų surengė P. Baltušninkas ir Birštono SC komanda bent jau neleido varžovams dar labiau padidinti savo persvaros. Rungtynes trimis tolimais metimais užbaigė „Versmės“ aukštaūgis K. Juškevičius, o finalinė sirena užfiksavo lengvą „Versmės“ pergalę rezultatu 112:84.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Versmė“: L. Vėlavičius ir L. Lukošenkinas – po 29, K. Juškevičius – 22, M. Knyšius – 18.
Birštono SC: P. Baltušninkas – 27, L. Marčiulionis – 20, J. Davidavičius – 12.

BC Balbieriškio „Tūzų“ ir „Pušynės“ dvikova prasidėjo labai nerezultatyviai – abi komandos sunkiai rinko taškus, o po pirmojo ketvirčio „Tūzai“ nežymiai pirmavo 12:10. Antrajame kėlinyje abi komandos ėmė demonstruoti kur kas solidesnį žaidimą – puikiai pataikę „Tūzai“ ir toliau išlaikė pranašumą, tačiau T. Švedo vedama „Pušynė“ neleido varžovams atitrūkti, o komandos į didžiąją pertrauką išėjo ilsėtis „Tūzams“ pirmaujant 42:35. Trečiajame kėlinyje puikiai žaidęs T. Švedas ir toliau kėlė didelį galvos skausmą varžovams, o „Pušynė“ ėmė kvėpuoti varžovams į nugaras, tačiau rezultato persverti savo naudai pastariesiems nepavyko ir rungtynių nugalėtojas sprendėsi ketvirtajame kėlinyje. A. Jakubausko ir K. Okmano sėkmingo žaidimo dėka „Tūzai“ nuolat išlaikė nedidelę persvarą, o laikui sparčiai tirpstant „Pušynė“ buvo priversta trumpinti savo atakas. Deja, skuboti ir neparuošti metimai skriejo pro šalį ir pagirtinai kovojusi „Pušynė“ galiausiai buvo priversta pasiduoti. BC Balbieriškio „Tūzai“ laimėjo rungtynes rezultatu 82:75 ir žengė į pusfinalį, kur jų jau laukia „PMVD“.
Rezultatyviausi žaidėjai:
BC Balbieriškio „Tūzai“: K. Okmanas – 32, S. Kazevičius – 15, R. Paežerinis – 12, A. Jakubauskas – 11.
„Pušynė“: T. Švedas – 28, G. Andreikėnas – 16, D. Židanavičius – 15.

Paskutiniame ketvirtfinalio susitikime „Šilavotas“ metė iššūkį reguliariojo sezono nugalėtojai „Dantransos“ komandai. 5 tolimais metimais rungtynes pradėję šilavotiškiai kiek netikėtai šovė į priekį ir susikrovė dviženklę persvarą. Vis dėlto 11 taškų pelnęs M. Gūžys apkarpė „Šilavoto“ turėtą persvarą iki penkių – 16:21. Antrajame kėlinyje M. Gūžio ir R. Gerbutavičiaus tandemas surinko net 22 taškus ir „Dantransa“ ne tik pasivijo savo varžovus, bet ir nutolo dviženkliu skirtumu. Po dviejų kėlinių „Dantransa“ pirmavo 47:33. Trečiajame ketvirtyje „Dantransa“ kurį laiką ir toliau pirmavo solidžia persvara, tačiau G. Stalioraičio ir A. Senavaičio metimų dėka „Šilavotas“ po truputį ėmė mažinti atsilikimą. Pasibaigus trečiajam kėliniui „Dantransos“ persvara aptirpo iki 10-ies taškų – 65:55. Varžovų atsipalaidavimu pasinaudojęs „Šilavotas“ ketvirtajame kėlinyje priartėjo iki 5 taškų ir atkūrė intrigą. Vis dėlto daug šilto ir šalto matęs „Dantransos“ snaiperis R. Gerbutavičius pataikė kelis itin svarbius metimus ir „Dantransa“ galiausiai iškovojo nelengvą pergalę rezultatu 82:73.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Dantransa“: M. Gūžys – 27, R. Gerbutavičius – 26, M. Jančiauskas – 9.
„Šilavotas“: P. Masikonis – 18, G. Stalioraitis – 14, A. Senavaitis – 13, V. Mieldažys – 12.

 

Didžiosios taurės pusfinaliuose susitiks:

„PMVD“ – BC Balbieriškio „Tūzai“
„Dantransa“ – „Versmė“

Mažosios taurės pusfinaliuose susitiks:

BC „Pakuonis-Energija“ – „Pušynė“
Birštono SC – „Šilavotas“

Pusfinalių susitikimai bus žaidžiami balandžio 16 d.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *