„Reikalingi Birštonui ir vienas kitam…“

Nuo 1999-ųjų, kai buvo įsteigtas, Birštono sveikos gyvensenos klubas „Šilagėlė“ savo istorijos metraščio puslapius užpildė prasmingomis veiklomis. Daugelį metų jis tarp birštoniečių propagavo sveikos gyvensenos principus, kvietė juos dalyvauti įvairiuose respublikiniuose sveikatingumo renginiuose, vykdė šeimų sporto ir kitas varžybas. Respublikiniame konkurse „Lietuvos sveikuolis“ klubo nariai ne kartą laimėjo Lietuvos Respublikos Prezidento taurę, tapo žaidynių „Kauno apskrities sveikuoliai“ nugalėtojais, pelnė prizines vietas festivalyje „Sportas visiems“ Palangoje.

Iš kairės: dabartinė Birštono sveikuolių klubo prezidentė A.Žaliauskienė, buvęs ilgametis klubo vadovas V.Gedminas ir viena iš „Šilagėlės“ įkūrėjų T.Murauskaitė, kuriai suteiktas klubo Garbės nario vardas.

Deja, COVID-19 pandemijai pristabdžius Birštono sveikuolių veiklą, o klubo prezidentui Vytautui Gedminui, kuris net 17 metų vadovavo „Šilagėlei“, atsistatydinus iš pareigų, klubas atsidūrė ties išnykimo riba. Tačiau atsirado aktyvių narių, kurie su tuo nesusitaikė, prikalbino Aldoną Žaliauskienę tapti naująja klubo vedle. Ir taip iš lėto, po truputį, veikla vėl pradeda „įsisiūbuoti“. Akivaizdu, kad birštoniečiams reikia susitikimų, išvykų ir veiklos, nes į kovo 29 dieną surengtą Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ ataskaitinį susirinkimą atvyko net 42 iš 65 narių, tarp jų – ir senjorų, ir jaunesnio amžiaus žmonių. Išklausę bei patvirtinę klubo prezidentės Aldonos Žaliauskienės, finansines ir revizijos ataskaitas, jie entuziastingai pritarė ir 2023 metų veiklos programai, taigi ir klubo tęstinumui. Į klubo „Šilagėlė“ valdybą buvo išrinkti devyni nariai.
A.Žaliauskienė pernai klubui vadovavo vos du mėnesius, taigi jos ataskaita buvo pakankamai trumpa. 2022 m. klubo parengta programa „Gyvenk įdomiai ir sveikai“ gavo Birštono savivaldybės finansavimą veikloms, susijusioms su sveiko gyvenimo būdo propagavimu bei intensyviu kultūriniu gyvenimu. Klubo nariai ilsėjosi Palangoje, keliavo po kaimyninę Latviją ir Lietuvą, pažino įdomias vietoves ir jų kulinarinį pavaldą, vyko į Europos kultūros sostinės renginius Kaune, Kalėdiniu laikotarpiu lankėsi LR Seime, susipažino su Vilniaus istorija, gruodį dalyvavo adventinėje nevyriausybinių organizacijų popietėje.

„Šilagėlės“ klubo narių ataskaitiniame susirinkime.

Šių metų pradžia taipogi spėjo dovanoti nepamirštamų įspūdžių: klubo nariai atidarė sezoną Žvėrinčiaus miške, keliavo po Mozūrijos (Lenkija) kraštą. Klubas vėlgi teikė veiklos programą Savivaldybei ir tikisi finansinio palaikymo numatytoms veikloms. Planuojamas paskaitų ciklas sveikatingumo temomis, poilsinė kelionė į Palangą ir pažintinė ekskursija į Venspilį, aplankant Akmenės „Marso konjonus“. Į programą įtrauktas žygis pėsčiomis (dviračiais) į Nemajūnus, pasagos mėtymo varžybos, kultūrinė išvyka į Vilnių, Baltų dienos paminėjimas, Čepkelių raisto aplankymas, sveiko maisto šventė Birštone, adventinė popietė.
Klubo prezidentė pastebėjo, kad veiklų įgyvendinimas priklausys ne tik nuo gauto finansavimo, bet ir nuo visų narių palaikymo, noro įsitraukti. A.Žaliauskienė padėkojo nariams už pasitikėjimą ir palaikymą, o šilagėlietėms Astai Vaitkevičienei, Gražinai Abromienei ir Zitai Šveinauskienei įteikė savo padėkas. Susirinkime dalyvavęs Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys padėkomis paskatino klubo narius Vytautą Gedminą, Nijolę Juozaitienę ir Nijolę Verseckienę, kurie įdėjo daugiausia pastangų dėl klubo veiklos puoselėjimo.
Pratęsta ir graži „Šilagėlės“ tradicija, skirta pagerbti klubo narius senbuvius – klubo garbės narių vardai suteikti vienai iš „Šilagėlės“ kūrėjų Teresei Murauskaitei, sporto varžybų entuaziastui Kazimierui Lukošiui ir sveiko maisto švenčių „sielai“ Bronei Raudonikienei.
Apibendrindamas sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ indėlį į kurorto bendruomenės gyvenimą, vicemeras V.Kederys pastebėjo:
– Jūs esate reikalingi Birštonui ir vienas kitam. Klubo nariai Birštone yra matomi, vertinami, jūs savo veikla garsinate Birštono vardą. Todėl Birštono savivaldybė kasmet stengiasi prisidėti prie klubo veiklos tęstinumo.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *