Reguliarus minkštų baldų valymas norint išvengti greito nusidėvėjimo

Norite, kad minkšti baldai namuose kuo ilgiau išlaikytų savo pradinę išvaizdą ir visada atrodytų tarsi nauji? Tuomet jais reikia tinkamai rūpintis. Vienas iš būdų tai padaryti – periodinis minkštų baldų valymas, kurį geriausia patikėti profesionalams. Ar žinote, kodėl reikia valyti minkštus baldus?

Valymas pašalina minkštų baldų dėmes

Gyvenant namuose niekam nepavyksta išvengti dėmių, o iš minkštų baldų jas pašalinti gali būti sudėtinga. Žinoma, ką nors išliejus ant sofos būtina skubiai imtis „pirmosios pagalbos“ priemonių, tačiau vėliau ilgai nelaukite ir skambinkite valymo profesionalams. Kuo mažiau lauksite, tuo lengviau dėmes bus pašalinti, jos mažiau įsigers į audinį.

Ant tamsesnių audinių dėmes yra mažiau pastebimos, tačiau jas taip pat reikėtų pašalinti, nes tai sukuria bendrą netvarkos įspūdį. Be to, nepamirškite, kad visi audiniai dienos šviesoje blunka, o dėmės gali šį procesą trikdyti ir vėliau, dėmę pašalinus, buvusi ištepta vieta bus kito atspalvio.

Valymas užtikrina baldų ilgaamžiškumą

Gali atrodyti paradoksalu, tačiau minkštų baldų valymas padeda užtikrinti jų audinių ilgaamžiškumą. Kodėl taip yra? Baldams dažniausiai naudojami storesni ir dėvėjimui atsparesni gobelenai, dirbtinė ar natūrali oda ir kt. Tiesa ta, kad bėgant laikui visi audiniai kietėja, praranda elastingumą. Tekstilės gobelenų gijos netolygiai pasiskirsto, tad audinys vienoje vietoje dėvisi mažiau, o kitoje – daugiau. Valymas drėgnu būdu ir karštis audinius atgaivina, jei iš atgauna savo purumą ir gijų išsidėstymą.

Ypatingos priežiūros reikia odai – tam naudojamos specialios priemonės, kurios grąžina odai lankstumą ir spindesį, tad ji tampa atsparesnė dėvėjimui, trinčiai.

Minkštų baldų valymas užtikrina higieną

Minkšti baldai kainuoja gana brangiai, tad juos naudojame ne vienerius metus. Tai, žinoma, praktiška, tačiau ar kada susimąstėte, kad seni baldai yra puiki terpė bakterijoms ir mikrobams veistis? Tikriausia nenorite, jog toks nešvaros šaltinis būtų jūsų namuose… Nuo to apsisaugoti padės minkštų baldų valymas garais – taip audiniai yra dezinfekuojami, pašalinami visi mikroorganizmai ir nešvarumai.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *