Po paskutinių reguliariojo sezono rungtynių paaiškėjo ketvirtfinalių poros

Kovo 26 d. baigėsi Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybių reguliarusis sezonas. Buvo sužaisti trys paskutinieji susitikimai, o pirmosios į aikštelę žengė „Versmės“ ir „Kryžkelių plieno“ komandos.
Penkiese žaidę „Versmės“ krepšininkai, prabėgus penkioms minutėms, atsilikinėjo nuo varžovų, kuriuos į priekį vedė A. Babravičius, tačiau iki kėlinio pabaigos jiems vis dėlto pavyko pagerinti savo situaciją ir išsiveržti į priekį 22:21. Antrasis kėlinys prasidėjo V.Kučuko ir A.Ivanausko tritaškiais, po kurių „Kryžkelių plienas“ persvėrė rezultatą savo naudai. Nepaisant V. Palaikio ir D. Jurgelionio pastangų puolime, įpusėjus rungtynėms „Versmė“ atsiliko 41:48. Didžioji rungtynių pertrauka buvo naudingesnė „Versmės“ komandai – visiškai varžovų puolimą surakinę birštoniškiai išsiveržė į priekį ir ėmė kontroliuoti situaciją. Beje, trečiajame ketvirtyje visus taškus „Versmei“ pelnė K. Juškevičiaus, D. Jurgelionio ir V. Palaikio trejetas. Ketvirtajame kėlinyje virė atkakli ir rezultatyvi kova, A.Babravičius ir A.Urbanavičius taikliais metimais bandė persverti rezultatą „Kryžkelių plieno“ naudai, tačiau „Versmės“ komanda atlaikė visus varžovų bandymus pakovoti dėl pergalės ir nugalėjo rezultatu 88:83.
„Kryžkelių plieno“ komandos žaidėjas I.Petrauskas nubaustas technine pražanga.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Versmė“: V. Palaikis ir D. Jurgelionis -po 22, K. Juškevičius -20.
„Kryžkelių plienas“: A. Urbanavičius -19, A. Babrauskas -18, A. Ivanauskas -14.
**
„Šilavoto“ ir Birštono sporto centro akistata prasidėjo užtikrintu pastarosios komandos žaidimu, kadangi I.Piko vedami birštoniškiai jau po pirmojo ketvirčio turėjo dviženklį pranašumą – 26:16. Antrajame kėlinyje „Birštono SC“ komandos puolimo tempas sumažėjo, tačiau patikima gynyba prieš „Šilavoto“ atakas neleido pastariesiems sumažinti atsilikimo. Po dviejų ketvirčių „Birštono SC“ ir toliau pirmavo saugia 12 taškų persvara – 43:31. E. Seniūno ir V. Mieldažio taškai trečiajame kėlinyje pagaliau leido „Šilavotui“ kiek priartėti ir sumažinti varžovų persvarą iki vienženklės. Vis dėlto puikus I.Piko žaidimas apsaugojo „Birštono SC“ nuo dar didesnių problemų, tad prieš lemiamą rungtynių kėlinį Birštono komanda buvo priekyje 63:54. Ketvirtasis kėlinys prasidėjo taikliais A.Senavaičio metimais, ir „Šilavotas“ ne tik pasivijo savo priešininkus, bet ir trumpam išsiveržė į priekį. Sutrikę „Birštono SC“ krepšininkai strigo puolime, tačiau galiausiai J. Davidavičiaus taškai komandai sugrąžino ne tik ramybę, bet ir visų rungtynių metu turėtą pranašumą. Atsitiesusi „Birštono SC“ komanda galiausiai iškovojo sunkią pergalę rezultatu 77:69
„Šilavoto“ komandos žaidėjas V.Mieldažys nubaustas technine pražanga.
Rezultatyviausi žaidėjai:
Birštono SC: I.Pikas -29, J.Davidavičius -17, V.Diškevičius ir L.Marčiulionis -po 8.
„Šilavotas“: E.Seniūnas -23, V. Mieldažys -14, G. Stalioraitis ir P. Masikonis -po 11.
**
Reguliarųjį sezoną užbaigė mūšis dėl pirmosios vietos turnyrinėje lentelėje, kuriame susitiko „Dantransa“ ir „PMVD“. Rungtynės prasidėjo labai vangiai: abi komandos neretai klydo, prametė daug metimų iš patogių situacijų, o po pirmojo kėlinio „PMVD“ pirmavo 15:12. Antrajame kėlinyje pradėjo ryškėti didesnis „PMVD“ noras laimėti – skylėta „Dantransos“ gynyba pasinaudoję „PMVD“ snaiperiai bombardavo varžovus tolimais metimais, iš kurių tris iš eilės pataikė M. Seilius. Tiesa, „PMVD“ taip pat turėjo problemų gynyboje, kadangi baudos aikštelėje šeimininkavęs A.Tilindė nesunkiai rinko taškus. Nepaisant to, įpusėjus rungtynėms „PMVD“ buvo priekyje 43:32. Trečiajame kėlinyje „PMVD“ ir toliau pirmavo solidžiu skirtumu, kuris vienu metu pasiekė ir 20-ties taškų ribą, o atakų smaigalyje dažniausiai atsidurdavo sėkmingai rungtyniavęs D. Kuzmickas. Reikia paminėti, kad „PMVD“ komandą lydėjo ir sėkmė, kadangi „Dantransa“ turėjo daug gerų progų metimams, tačiau jų neišnaudojo. Po trijų kėlinių „PMVD“ pirmavo 70:56. Ketvirtajame kėlinyje viskas tarsi apsivertė aukštyn kojomis – „PMVD“ puolimas sustojo, o „Dantransa“ pagaliau pradėjo pataikyti. A. Tilindės ir M. Gūžio metimai po truputį mažino „Dantransos“ atsilikimą, ir galiausiai pastariesiems pavyko persverti rezultatą savo naudai. Vis dėlto „PMVD“ išlygino rezultatą ir, likus dviems sekundėms, įgijo teisę rengti paskutinę ataką, kuri buvo nesėkminga, todėl komandoms teko žaisti pratęsime.
Pratęsimą geriau pradėjo „PMVD“, kuri išsiveržė į priekį keturiais taškais. Vis dėlto ilgą laiką tylėjęs M.Jančiauskas smeigė du tolimus metimus, ir „Dantransa“ vėl persvėrė rungtynių svarstykles savo naudai. Skubėti priversti „PMVD“ krepšininkai metė pro šalį, o R. Gerbutavičiaus tritaškis galiausiai įtvirtino sunkią „Dantransos“ pergalę rezultatu 93:88. Nė karto nesuklupusi „Dantransa“ tapo reguliariojo sezono nugalėtoja, o antrąjį pralaimėjimą patyrusi „PMVD“ liko antroje vietoje.
„PMVD“ komandos žaidėjas M.Seilius nubaustas technine pražanga.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Dantransa“: A.Tilindė -32, M.Gūžys -24, R.Marcinkevičius -15, M.Jančiauskas -11.
„PMVD“: D.Kuzmickas -20, M.Seilius ir P.Bartkevičius -po 13, V.Celiešius – 11.
**
Pasibaigus reguliaraus sezono varžyboms, paaiškėjo ir ketvirtfinalių poros:
„Dantransa“ – „Šilavotas“
„PMVD“ – BC „Pakuonis-Energija“
BC Balbieriškio „Tūzai“ – „Pušynė“
„Versmė“ – Birštono SC.
Ketvirtfinaliai bus žaidžiami balandžio 2 d., pusfinaliai – balandžio 16 d., finalai – balandžio 22 d.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *