Susitikime su Krašto apsaugos savanorių pajėgų atstovu aptartas patalpų Prienų kuopai klausimas ir šiandienos iššūkiai

Kovo 22 d. Prienų r. savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė susitiko su Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės atstovu kapitonu Remigijumi Mikalausku.
Susitikime dalyvavo Bendrojo skyriaus vedėja J. Mickevičienė, Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas T. Žvirblys bei vyr. specialistė D. Čepeliauskienė. Kadangi nuo 2023 m. sausio mėn. Prienuose įkurta KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės Prienų 209 pėstininkų kuopa, buvo kalbėta apie veiklai reikalingas patalpas. Sutarta, kad iki gegužės mėn. pradžios Administracija įvertins turimas patalpas ir pateiks pasiūlymus KASP.
Susitikimo metu R. Mikalauskas pristatė krašto apsaugos savanoriškąsias pajėgas, savanorių telkimą, mokymosi bei savanoriavimo galimybes, pasidalijo mintimis apie pastarųjų metų iššūkius ir aktualijas. 
Planuojama, kad Prienų 209-ąją pėstininkų kuopą sudarys maždaug 100 žmonių. Nuo sausio 1 d. yra paskirtas ir kuopos vadas Aurimas Žvikas.
Administracijos direktorė J. Zailskienė pasidžiaugė, kad Prienuose bus galimybė gyventojams dalyvauti KASP tarnyboje ir pažadėjo pagalbą bei bendradarbiavimą ir kviečiant gyventojus tapti savanoriais, ir organizuojant veiklas.
Jei nesi abejingas savo artimųjų saugumui – nedvejok, junkis prie savanorių pajėgų ir tapk savo krašto kariu! Daugiau informacijos, kaip tapti kariu savanoriu, rasite: https://www.karys.lt/tarnybos-budai/savo-noru-pasirenkami-tarnybos-budai/savanoriska-nenuolatine-karo-tarnyba/40
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *