„Kiekvienas medis turi savo paslaptį“

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko knygos „Medžiai suradę namus“ pristatymas. Dalyvavo tautodailininkas, stalius, baldininkas, kryždirbys, knygos „Medžiai suradę namus“ autorius Petras Pranckevičius.
Nuo vaikystės draugaujantis su medžiu tautodailininkas pasakojo, kad visada atkreipdavo dėmesį į medžius. Net ir būnant miške žvilgsnį prikaustydavo seni ąžuolai ar visiškai laibos pušelės. Pasak autoriaus, „blogo medžio nebūna, tereikia mokėti jį „prakalbinti“. Kiekvienas medis turi savitų savybių ir savų paslapčių. Kad ir kaip būtų, su medžiu reikia elgtis sąžiningai. Medžio tu neapgausi“.
Dauguma Petro Pranckevičiaus skulptūrų, kryžių stovi viešose erdvėse. Vienetinių baldų, kuriuos mato tik jų šeimininkai, jis yra prigaminęs daugiau kaip pusšimtį, todėl norėjo „pasislėpusius“ darbus parodyti visiems. Taip atsirado knyga. „Kai pasižiūriu į pasą, kur skaičiukai surašyti, ir žinau, kad iki begalybės jų nebus, tai galvoju – paliksiu tokią atmintį“, – sako apie knygą jos autorius. Susitikimo metu, Petras Pranckevičius pasidžiaugė savo mokiniais, kuriems perdavė savo patirtį, ir šiandien jų darbai puošia įvairias Alytaus miesto vietas.

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *