Tradicija gyvuoja jau 15 metų

Birštono muziejuje jau 15-tus metus iš eilės suskamba vaikų deklamuojami eilėraščiai ir dainuojamos dainos Tėvynei Lietuvai. Kovo 10 d. į Birštono muziejų tradiciškai susirinko Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis“ vaikai, kurie pristatė savo piešinių parodą „Mano piešinys, skambi daina gimtinei“ ir meninę programą, skirtą Kovo 11 dienai.
Renginį vedė ir dalyvius pristatė mokytoja Lidija Kubilienė. Programoje šiais metais dalyvavo „Ežiukų“ (auklėtoja Gražina Baranauskaitė), „Boružiukų“ (auklėtoja Kristina Mulerčikienė, Edita Bagdonienė) ir „Pelėdžiukų“ (auklėtoja Žaneta Lapinskienė, Lidija Kubilienė) grupių ugdytiniai. Kartu su susirinkusiais renginio dalyviais vaikai pagiedojo Lietuvos himną, po to deklamavo J. Degutytės, R. Skučaitės ir kitų autorių eilėraščius apie gimtinę. Koncertinės programos metu skambėjo dainos „Nupiešiu Lietuvą“ (aut. I. Šeduikienė) ir „Mano rytas“ (muzika R. Pliaukštos, žodžiai M. Vainilaičio), vaikus parengė muzikos vadovė Viktorija Karžinauskienė.
Birštono muziejaus direktorė Vilijeta Šalomskienė dėkojo vaikams už parodą ir gražią meninę programą bei linkėjo visiems užaugti dorais, Lietuvą mylinčiais piliečiais. Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis“ direktorius Almantas Jakimavičius džiaugėsi tradicija, gyvuojančia jau daugelį metų. Jis tikisi ateityje kartu su muziejumi surengti dar ne vieną bendrą renginį.
Vaikų piešinių parodą „Mano piešinys, skambi daina gimtinei“ Birštono muziejuje (Vytauto g. 9, Birštonas) kviečiame apžiūrėti iki š. m. kovo 31 d.
Irma Kereišienė
Birštono muziejaus muziejininkė-edukatorė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *