Jiezno parapijoje lankėsi JE Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas

Praėjusį pirmadienį Jiezne lankėsi JE Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas.

Jiezno pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojai dėkingi vyskupui už parodytą dėmesį ir apsilankymą.

Jiezno gimnazijos reflekcijų klasėje vyskupą ir jį lydintį Jiezno parapijos kleboną, vyskupijos gen. vikarą Rolandą Bičkauską meniniu žodžiu pasveikino besiruošiantys Sutvirtinimui I G klasės mokiniai, sesutės Toma ir Liepa Tamulynaitės. 4 klasės mokinė Gustė Ardaravičiūtė atliko muzikinį kūrinį.
Susitikimo metu, šiltai bendraujant, buvo kalbamasi gyvenimo ir tikėjimo klausimais, pasikeista atminimo dovanėlėmis.
Paprastas ir nuoširdus vyskupo žodis, tarsi ramybės lašelis, prasiskverbė ir į Jiezno pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojų bei Slaugos skyriaus pacientų širdis.
Linkėdamas „vidinio tvirtumo“, kiekvienam įteikdamas palaimintojo Teofiliaus Matulionio

Susitikimo Jiezno gimnazijoje akimirka.

paveikslėlį, aplankydamas Slaugos skyriuje gulinčius ligonius, vyskupas padėkojo medikams, slaugytojoms, personalui už „darbą, atsidavimą ligoniui ir pagalbą“.
Pasak centro darbuotojų, buvo gera stebėti klebono Rolando Bičkausko ir pacientų susitikimo akimirkas. Gal kiek nedrąsiai jautęsi prie vyskupo, kleboną jie sutiko su šypsenomis. Kiekvienas buvo pakalbintas ir išklausytas, kiekvienas palaimintas. Dalindamiesi susitikimo akimirkomis, centro ir Slaugos skyriaus darbuotojai džiaugėsi, kad vakarykštis dviejų dvasinių vadovų apsilankymas jiems suteikė jaukių akimirkų, o vyskupo Jono Ivanausko ištarti žodžiai, kad „darbas ir tikslas yra vienas“ patvirtino, kuo jie gyvena kiekvieną dieną.

Apie Jiezno krašto žmonių darbus ir rūpesčius Jo Ekscelencijai papasakojo seniūnas Algis Bartusevičius.

Lankydamasis Jiezno seniūnijoje vyskupas bendravo su įstaigų vadovais, seniūnaičiais, seniūnijos darbuotojais, bendruomenių pirmininkais, vėliau susitiko su Jiezno šv. Arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo parapijos Pastoracinės tarybos ir parapijoje susibūrusių maldos grupių dalyviais.
Apibendrindamas patirtus įspūdžius, vyskupas pasidžiaugė Jiezno parapijos žmonių susitelkimu puoselėjant vieną gražiausių Lietuvoje bažnyčių, rūpinantis sielovada, prisidedant prie paramos teikimo kenčiantiems nuo karo ukrainiečiams ir organizuojant kitas veiklas.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *