Rajoninis raiškaus žodžio konkursas „Tau, Lietuva“

Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje vyko tradicinio – jau šeštojo Prienų rajono 3-4 klasių raiškiojo skaitymo konkurso „Tau, Lietuva“ baigiamasis renginys. Jame dalyvavo jaunieji skaitovai iš devynių rajono mokyklų. Konkursas skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.
Šventę pradėjo ir sveikinimo žodį tarė šio renginio koordinatorė, mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, jauniesiems skaitovams sėkmės linkėjo LR Seimo narys Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė ir mūsų mokyklos kuratorė Laimutė Jančiukienė, Savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komiteto pirmininkas, Tarybos narys Deividas Dargužis.
Skaitovų skaitomus kūrinius vertino garbi komisija. Komisijos pirmininkė – Prienų rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Renata Pavlavičienė, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos metodininkė Dalia Bredelienė ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Vidutė Kuzmauskienė. Komisijos pirmininkė Renata Pavlavičienė pasidžiaugė pasirinktais kūriniais ir tuo, kad kiekvieno skaitovo savitas ir įtaigus žodis skambėjo šiltai ir nuoširdžiai, kad mokinių pasirinkti tekstai verti įsiklausyti, įsijausti į žodžių skambesį, prasmę. Buvo sudėtinga išrinkti pačius geriausius. Komisijos pirmininkė padrąsino visus dalyvavusius ir palinkėjo raiškų žodį skleisti visur ir visada.
Ir mokiniai, ir jų mokytojos buvo apdovanoti rėmėjų – LR Seimo nario A. Palionio ir Prienų rajono savivaldybės tarybos nario D. Dargužio dovanomis, Prienų rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo diplomais, Prienų švietimo pagalbos tarnybos padėkomis. Konkurse I vietą užėmė Agota Žuklytė (4 klasė, Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla, mokytoja – Virginija Abramavičienė). Dvi antrosios vietos buvo skirtos. Austėjai Žukauskaitei (3 klasė, Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla, mokytoja – Danutė Baranauskienė) ir Augustei Jurkonytei (3 klasė, Prienų rajono Stakliškių gimnazija, mokytoja – Rasa Noreikienė). Trečios vietos diplomais buvo apdovanotos Jonė Mikelionytė (3 klasė, Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, mokytoja – Daina Kandrotienė), Liepa Šimanskaitė (4 klasė, Jiezno gimnazija, mokytoja – Roma Kandrotienė), ir Toma Dėringytė (3 klasė, Jiezno gimnazija, mokytoja – Ramutė Bubnienė).
Jeigu mūsų širdyse degs meilė Lietuvai, jos gamtai, darbui – Tėvynė gali būti rami. Didžiuokimės savo šalimi. Garsinkime ją visame pasaulyje.
Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytojos
Danutė Baranauskienė
ir Rita Juodienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *