Pirmasis rajono krepšinio pirmenybių etapas artėja prie pabaigos

Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybių grupės etapas po truputį artėja prie pabaigos, komandoms liko sužaisti po 2-3 susitikimus. Kovo 5 d. įvyko trejos rungtynės.

Pergalę įtvirtino, surinkusi per šimtą taškų
Pirmajame susitikime tarp „Jiezno“ ir „Birštono sporto centro“ komandų apylygė kova vyravo tik 10 minučių, po kurių „Birštono SC“ pirmavo 14:9. Zoninį spaudimą pradėjusi taikyti Birštono komanda antrajame kėlinyje šovė į priekį ir greitų atakų dėka ėmė tolti nuo varžovų. P.Baltušnikas ir A. Žarnauskas greitajame puolime rinko lengvus taškus, ketvirčio pabaigoje A. Levinskas įmetė du tolimus metimus, ir birštoniškiai į didžiąją pertrauką išėjo ilsėtis pirmaudami net 48:17.
Antroje rungtynių dalyje jiezniškiams ir toliau sunkiai sekėsi rasti savąjį žaidimą, o beveik visus taškus „Jieznui“ rinko tik du žaidėjai: K. Gudeliūnas ir E. Kastantinavičius. Ir toliau uraganinį puolimą demonstravę „Birštono SC“ žaidėjai krovėsi vis didesnį pranašumą, o progų pasižymėti turėjo visi komandos žaidėjai. „Birštono SC“ komanda susitikimą lengvai laimėjo 102:45 ir savo pergalių kraitį papildė dar vienu laimėjimu.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Birštono SC“: V. Diškevičius, L. Marčiulionis ir P. Baltušninkas – po 17, I. Pikas – 15.
„Jieznas“: K. Gudeliūnas – 22, E. Kastantinavičius – 10.

Sunki „PMVD“ pergalė
Antrosiose dienos rungtynėse dėl aukštesnės vietos turnyrinėje lentelėje kovojo „PMVD“ ir BC Balbieriškio „Tūzai“. „PMVD“ komandai pirmajame kėlinyje didžiausią galvos skausmą kėlė A. Jakubauskas, pelnęs net 13 taškų, tačiau P. Bartkevičiaus ir V. Celiešiaus metimai neleido „PMVD“ komandai sugriūti ir po pirmojo ketvirčio pastarųjų atsilikimas tapo tik minimalus – 19:20.
Antrajame kėlinyje „Tūzų“ puolimas ėmė strigti, o komanda taškus daugiausia rinko tolimais metimais. Tuo tarpu organizuotai žaidusi „PMVD“ ėmė tolti nuo varžovų ir, įpusėjus rungtynėms, jau pirmavo 44:33. Trečiajame kėlinyje komandos tarsi apsikeitė vietomis: „PMVD“ komandai sunkiai sekėsi rinkti taškus, o „Tūzai“ L. Liudavičiaus ir A. Abariaus tritaškių dėka panaikino visą varžovų turėtą pranašumą.
Rungtynių nugalėtojas turėjo paaiškėti lemiamame kėlinyje, kadangi po trijų ketvirčių rezultatas buvo lygus 54:54. Lemiamos susitikimo atkarpos metu „PMVD“ nuolat pirmavo nedideliu skirtumu. Balbieriškio komanda stengėsi persverti rezultatą savo naudai, tačiau P. Ivanausko ir M. Seiliaus taškai galiausiai leido „PMVD“ atitrūkti ir iškovoti sunkią pergalę rezultatu 79:73.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„PMVD“: P. Ivanauskas – 17, P.Bartkevičius – 16, G. Vasiliauskas –13.
BC Balbieriškio „Tūzai?“: A. Jakubauskas – 23, S. Kazevičius –13, L. Liudavičius ir R. Paežerinis – po 11.

„Versmė“ laimėjo užtikrintai
„Pakuonio-Energijos“ ir „Versmės“ akistata prasidėjo „Versmės“ tritaškių lietumi: komanda pataikė net šešis tolimus metimus, iš kurių trys – A. Gedmino sąskaitoje, du pridėjo L. Lukošenkinas. Pakuonio seniūnijos komandą į priekį bandė tempti 8 taškus pelnęs R. Kavaliauskas, tačiau po pirmųjų dešimties minučių „Versmės“ persvara jau buvo dviženklė –28:15. Antrojo ketvirčio pradžioje „Pakuonio-Energijos“ komandai taškus rinko M. Juščius, tačiau komandiškai žaidusi „Versmė“ ir toliau nemažino puolimo apsukų ir, įpusėjus rungtynėms, jau pirmavo 52:30. Antroje susitikimo dalyje viskas klostėsi pagal tą patį scenarijų: „Versmės“ komandos snaiperiai A. Gedminas, D. Surginas, R. Gurskas ir toliau bombardavo pakuoniškius tolimais metimais, arčiau krepšio dominavo V. Palaikis, o skirtumas tarp komandų netruko pasiekti ir trisdešimt taškų. „Pakuonio-Energijos“ ekipa dar kiek pagerino savo reikalus puolime, tačiau sutriuškinimo neišvengė – „Versmė“ iškovojo užtikrintą pergalę rezultatu 115:71.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Versmė“: V. Palaikis – 31, A. Gedminas – 26, L. Lukošenkinas –18, R. Gurskas – 14.
„Pakuonis-Energija“: R. Kavaliauskas – 22, D. Žitkauskas –15, M. Juščius – 13.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *