Lietuvos kurortai ir sanatorijos sulaukė Vokietijos pripažinimo

Pacientams iš Vokietijos bus siūloma kompensuoti sveikatinimo paslaugas Lietuvos sanatorijose – tai šių metų kovo 1 d. paskelbė Nacionalinė tarpvalstybinių sveikatos priežiūros paslaugų organizacija Vokietijoje „EU-Patienten“, išleidusi rekomendacijas Vokietijos privalomojo sveikatos draudimo organizacijoms dėl sveikatinimo paslaugų Lietuvos kurortuose. Pripažinta, kad mūsų kurortuose veikiančios sanatorijos, jų paslaugų kokybės lygis atitinka Vokietijos privalomojo sveikatos draudimo įstaigų keliamus reikalavimus.
„Labai džiaugiamės, kad Lietuva pateko tarp užsienio šalių, į kurias rekomenduojame vykti sveikatintis. Lietuvos sveikatinimo organizacijoms atstovauja Nacionalinė sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacija, kuri yra tarptautinės asociacijos „Quality in Health Prevenion e.V“ narė. Mes vertinome šios asociacijos narius ir galimybę sertifikuotis „EuropeSpa med“ pažymėjimais, užtikrinančiais aukštesnę paslaugų kokybę, lyginant su kitų Europos šalių sanatorijomis“, – pažymi tarptautinės asociacijos „Quality in Health Prevenion e.V“ vadovas dr. Kurt von Stroch.
„Tai ypatingai svarbi ir reikšminga žinia Lietuvai, kuri šio pripažinimo siekė jau eilę metų. Pagaliau ir mūsų šalis yra įtraukta į Europos sveikatos turizmo žemėlapius, kas yra nepaprastai svarbu žinant mūsų sanatorijų įdirbį, požiūrį į kokybę, personalo kompetenciją. Klausimas dėl Vokietijos ligonių kasų yra labai svarbus ir kurortams, ir sanatorijoms, jis buvo keliamas jau labai ilgą laiką, todėl džiugina, kad po vertinimo procedūrų turime žalią šviesą dirbti su Vokietijos privalomojo sveikatos draudimo organizacijomis“, – pastebi Lietuvos kurortų asociacijos prezidentė ir Birštono merė Nijolė Dirginčienė.
Pažymėtina, kad, Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos duomenimis, klientai iš Vokietijos visuomet sudarė Asociacijos narėse didžiausią užsienio klientų grupę. 2022 m. sveikatinimosi tikslais į Lietuvą atvyko tūkstančiai klientų iš Vokietijos, kurie vidutiniškai praleido 10 nakvynių. Tai vis dar mažiau, lyginant su priešpandeminiais 2019 m., kai iš Vokietijos atvyko daugiau nei 11 tūkst. klientų, kurie vidutiniškai praleido 12 nakvynių sveikatinimo įstaigose.
„Jau daug metų klientai iš Vokietijos, net ir negaudami kompensacijų iš ligonių kasų, savo sveikatinimui rinkdavosi Lietuvą dėl itin aukštos paslaugų kokybės, profesionalių specialistų, mūsų gydomojo purvo ir mineralinio vandens. Vokietijos sveikatos priežiūros sistema kelia labai aukštus kokybės standartus, todėl labai džiaugiamės tokiu pripažinimu. Pats įrodinėjimo procesas tikrai nebuvo lengvas, truko ne vienerius metus. Labai dėkojame ir Valstybinei ligonių kasai, kuri padėjo kolegoms iš Vokietijos įrodyti, jog atitinkame aukščiausius kokybės ir saugumo reikalavimus“, – sako Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos prezidentas ir „Eglės sanatorijos“ generalinis direktorius Artūras Salda.
Lietuvos kurortinis gydymas ir sveikatinimas yra viena iš didžiausią potencialą turinčių turizmo sričių. Lietuvos kurortai su juose veikiančiomis sanatorijomis, sveikatinimo įstaigomis yra ypač gerai vertinami ir žinomi visoje Europoje. Pernai metais net 27 proc. visų į Lietuvą atvykusių Vokietijos piliečių nakvynių praleista būtent mūsų šalies kurortuose ir kurortinėse teritorijose.
„Tikime, jog gavę galimybę dalį savo sveikatinimosi išlaidų susigrąžinti iš Vokietijos ligonių kasų, dar daugiau šios šalies piliečių savo sveikatinimui rinksis Lietuvą, tai padės sukurti daugiau darbo vietų mūsų šalies kurortuose“, – pažymi Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos vykdančioji direktorė Lina Nosevič.
Nacionalinės sanatorijų
ir reabilitacijos įstaigų asociacijos informacija

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *