Skaityti skatins virtualus žaidimas „Draugoteka“

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ atidarymo renginys.
Pranešėjas Evaldas Ragelis Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos 5 klasės mokiniams pristatė skaitymo iššūkio žaidimą „Draugoteka“, kuris bus prieinamas nemokamoje mobilioje programėlėje, o su žaidimo užduotimis susieta literatūra – teminėje lentynoje bibliotekoje bei specialiame knygų išdavimo knygomate.
Išmaniųjų technologijų amžiuje darosi vis sunkiau vaikus ir jaunimą sudominti knygų skaitymu. Projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ iniciatoriai nusprendė skatinti vaikus ir jaunimą skaityti patrauklia forma – virtualiu žaidimu „Draugoteka“. Mokiniai žaisdami ir virtualiai klajodami bibliotekos erdvėse sutiks penkis nepažįstamus paauglius. Žaidimo tikslas – su jais susidraugauti ir surinkti kuo daugiau tikrą draugystę žyminčių širdelių. Nepažįstamieji, tapę žaidėjo draugais, papasakos savo istorijas, kaip jie sprendė sunkius gyvenimo klausimus ir kaip knygos padėjo suprasti svarbius dalykus.
Mokiniai kviečiami ne tik išbandyti „Draugotekos“ programėlę, bet ir dalyvauti su šiuo žaidimu susijusioje edukacijoje „Žaidžiame „Draugoteką“, kurią sudaro penki edukaciniai užsiėmimai: „Saulė ir netikėti atspindžiai knygose“, „Klaudija ir paguodos paieškos knygose“, „Elijus ir stebuklingi nuotykiai knygų puslapiuose“, „Jonas ir rūpesčių sprendimo būdai knygose“, „Luna ir nepaprastos knygų herojų savybės“.
Įdomiai parengtuose edukaciniuose užsiėmimuose dalyviai kartu su minėtais personažais atliks įvairias kūrybines užduotis, analizuos ir interpretuos knygų ištraukas, savo gyvenimo patirčių ir atsakymų į kilusius klausimus ieškos literatūroje. Tai ir pažintis su vertinga literatūra, ir galimybė pažinti labai savitus personažus, ir geriau suprasti patiems save.
Užsisakyti edukacijas galima el. paštu vaikai@prienubiblioteka.lt, tel. 8 319 60383.
Knygomatas veikia nuo kovo 1 d. Bet kuriuo patogiu laiku jaunieji skaitytojai galės pasiimti ar grąžinti knygas nekontaktiniu būdu, naudodamiesi portalu www.ibiblioteka.lt.
Projekto partneriai: Kauno apskrities viešoji biblioteka, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka, kūrybinė studija BLACK BOOK (Norvegija).
Parengta pagal Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informaciją

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *