Birštono parapijoje lankėsi JE Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas

Vasario 27 dieną Jo Ekscelencija Kaišiadorių vyskupijos vyskupas doc.dr. Jonas Ivanauskas atvyko į Birštono parapiją kanoninei vizitacijai. Vyskupas skyrė laiko pokalbiams su Birštono bendruomenės nariais ir jaunimu, domėjosi karitatyvine veikla, apsilankė Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje, Prienų globos namuose. Garbingą svečią lydėjo monsinjoras dekanas Jonas Dalinevičius.
Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje JE vyskupas doc.dr. J.Ivanauskas apžiūrėjo naujai įrengtas, reikiama įranga aprūpintas patalpas, gerai įvertino pacientų priežiūrai ir slaugai pritaikytas sąlygas, pasidžiaugė skyriuje baigiama įrengti maldos koplytėle, kurios projektą parengė birštonietis Andrius Lik.
Birštono PSPC direktorė Laura Stankevičienė pristatė skyriaus veiklą, jos teigimu, šiuo metu skyriuje gydomi 27 iš Ligonių kasų išlaikomi ir komerciniai pacientai, jais dieną naktį rūpinasi 14-kos darbuotojų komanda. Prioritetas teikiamas birštoniečiams, bet priimami žmonės ir iš Kauno regiono. Birštono merė Nijolė Dirginčienė svečiui papasakojo apie tai, kaip buvo kuriamas skyrius, pasidalino planais trečiajame pastato aukšte įrengti patalpas paliatyviai slaugai.
JE Kaišiadorių vyskupas J.Ivanauskas susitikimo su personalu ir pacientais metu padėkojo Birštono PSPC kolektyvui už pasišventimą dirbti su pačiais sunkiausiais ligoniais bei tarnystę jiems. Jis taip pat tarė padėkos žodžius Savivaldybei už ryžtą steigti Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių Birštone, priartinti bendruomenei reikalingas paslaugas, už pastangas, ieškant finansavimo, ir sukurtą jaukią aplinką skyriuje. Vyskupo teigimu, vizituodamas parapijas, jis visuomet stengiasi apsilankyti slaugos ir globos namuose, dienos centruose, susitikti su tais žmonėmis, kuriems yra sunkiausia, juos dvasiškai sustiprinti, pademonstruoti, kad, net ir negalėdami fiziškai būti bažnyčioje, jie išlieka svarbia tikinčiųjų bendruomenės dalimi.
Slaugos administratorė Viktorija Bogdžiūnienė, padėkodama vyskupui ir kitiems garbiems svečiams už skirtą dėmesį, akcentavo, kad vaikštynių, kuriomis aprūpintas skyrius, pagalba į susitikimą poilsio kambaryje atėjo pusė skyriaus pacientų, jie nekantriai laukia ir maldos koplytėlės atidarymo.
Kalbinti pacientai pasidžiaugė gera priežiūra, maitinimu, o viena iš Kauno rajono atvykusi moteris padėkojo skyriaus personalui už tai, kad po kojos lūžio per kelis mėnesius ją pastatė ant kojų ir greitai išleis į namus.
Vyskupas visus susirinkusiuosius pakvietė bendrai maldai, palaimino ir atminimui įteikė po Palaimintojo Teofiliaus Matulionio paveikslėlį su palinkėjimu, kad jis saugotų, globotų ir stiprintų kasdienybėje. Jo Ekscelencija pasiūlė Palaimintojo T.Matulionio titulą suteikti Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus koplytėlei. O atsisveikindamas palinkėjo visiems artėjančio Šv. Velykų džiaugsmo.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *